12.06.16 u 19:09

Yahoo odlazi u zaborav

Yahoo je započeo proces aukcije svog portfelja internetskih patenata u kojem se nalazi približno tri hiljade patenata koje su spremni prodati najboljem ponuđaču.

Yahoo, jedan od divova koji su stvarali internet kakav danas poznajemo i nekad najveća i najutjecajnija tražilica na svijetu polako odlazi u zaborav, a jedan od zadnjih eksera u lijesu je i prodaja tri hiljade patenata koje imaju u portfelju.


The Wall Street Journal izvještava da će Yahoo sredinom ovog mjeseca početi prikupljati preliminarne ponude te da je o tomu već izvijestio potencijalno zainteresirane kupce. Za taj su posao angažirali tvrtku Black Stone IP, inače stručnjake u prodaji patenata koja će voditi cijelu aukciju.


U vijesti stoji kako su iz Yahooa izjavili da ova aukcija predstavlja jedinstvenu priliku za tvrtke koje rade u internet industriji jer sada mogu u jednom potezu doći do iznimno vrijednog portfelja internetskih patenata na jednom mjestu.


"Zainteresirane kompanije sada imaju priliku kupiti neke od pionirskih patenata koji su osnova današnjeg interneta, a ponajprije se to odnosi na dijelove vezane uz pretraživanje interneta i oglašavanje na webu", navode iz Yahooa. To je potvrdilo nagađanja da će se u paketu vjerojatno naći i originalni patenti koji su udarili temelje pretraživanju interneta.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO