28.04.20 u 19:44

NJEMAČKA INDUSTRIJA NAKON KORONE

Volkswagen ponovo otvara fabrike

Proizvodni kapacitet u Wolfsburgu za početak biće između deset do 15 odsto i za oko sedam dana dostići će 40 odsto nivoa od prije krize.

Njemački proizvođač automobila Volkswagen nastavio je proizvodnju u svom najvećem postrojenju u Wolfsburgu u sklopu šire inicijative za povratak na radna mjesta u Evropi, gdje je pandemija virusa korona uništila potražnju.

Njemačka je usljed smanjenja broja zaraženih virusom ublažila mjere blokade i proizvođači automobila se oslanjaju na sposobnost države da prati i ograniči broj novih slučajeva kako bi mogli da obnove poslovanje.

Grupacija Volkswagen, u čijem SU vlasništvu Skoda, Audi, Bentley, Porsche i Seat, ove sedmice nastavlja proizvodnju u postrojenjima u Wolfsburgu, Portugalu, Španiji, Rusiji, Južnoafričkoj Republici i Češkoj.

Proizvodni kapacitet u Wolfsburgu za početak biće između deset do 15 odsto i za oko sedam dana dostići će 40 odsto nivoa od prije krize.

“Obnova najvećeg postrojenja za proizvodnju automobila u Evropi nakon višesedmičnog zastoja veoma je važan znak našim radnicima, dilerima, dostavljačima, za privredu Njemačke i Evropu”, rekao je zvaničnik Volkswagen Andreas Tostmann.

Planovi Volkswagen slični su onima koje su najavili konkurenti poput Renaulta, Peugeota i Fiat Chryslera.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO