06.05.20 u 20:32

ODLIČNO

"Volim te" - čarobna riječ koja poboljšava život i zdravlje

Lijepa je vijest da više od polovice parova koji su u vezama od dvije do pet godina kažu jedni drugima "volim te" svaki dan.

Prema istraživanjima, više od polovice parova koji su u vezama od dvije do pet godina kažu jedni drugima "volim te" svaki dan. No u vezama dužim od deset godina taj broj se smanjuje na 33 posto i nastavlja se s vremenom smanjivati prenosi portal klix.ba.

Međutim, tu biste naviku čim prije trebali promijeniti, a evo zbog čega:

Imat ćete uspješnije veze


Ljubavna veza je kao živo biće. Ona zahtijeva puno emocionalnog ulaganja. Pokazivanje emocija prema voljenim osobama treba biti često. Također trebate im pokazivati koliko vam je stalo do njih i koliko ste sretni što su u vašem životu.

Osim toga, to ne morate govoriti samo svom partneru, već i svojim članovima obitelji i prijateljima.

Psihologinja Lisa Arango vjeruje kako dvije riječi "volim te" služe kao kisik za odnose te da one hrane vezu i održavaju je u životu. Za njih vam je potrebno minimalno napora, a dobijate puno.

Postat ćete izvor sigurnosti i brige za svoje najmilije

Jako je loše ako se vaš partner drugima požali o svojim problemima i brigama jer vi za to nemate vremena. Svi smo mi na svoj način sebični, ali jednostavno morate naći vremena za svog partnera. Uvijek. Razgovarajte s njima. Iskazivanje ljubavi može biti i pokazivanje partneru kako im želite najbolje te da vam mogu vjerovati.

Utječe na vaše blagostanje

Izražavanje ljubavi u bilo kojem obliku može biti korisno za vaše zdravlje. Kada god osjetimo i primamo ljubav, naša tijela proizvode hormon oksitocin koji pomaže u rješavanju stresa.

Bit ćete sretniji u svakodnevnom životu

Psiholozi vjeruju da iskazivanje ljubavi čini osobe sretnijima. Poklanjanje, davanje komplimenata i nasmijavanje partnera može vas podjednako usrećiti kao da ste ih i vi dobili.

Osim toga, život je pun iznenađenja, nikada ne znate šta će se dogoditi sutra i hoće li vam biti posljednji put da nekome kažete da ga volite. Izgovaranje ove dvije riječi ne zahtijeva mnogo napora, ali ako ih ne kažete mogu vas proganjati cijeloga života.

Stoga je najbolje da svim ljudima koje volite, bilo da se radi o partneru, majci, ocu, drugim članovima obitelji ili prijateljima to i kažete. I vi ćete biti sretniji, a i oni.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO