25.10.17 u 14:52

ISKUSNI PREGOVARAČI

Vlada FBiH prihvatila sve zahtjeve penzionera

Vlada Federacije BiH prihvatila je sve zahtjeve penzionera, kazao je nakon pregovora predsjednik Saveza udruženja penzionera Zeničko-dobojskog kantona Mustafa Trakić, koji je bio dio tima penzionera za pregovore s predstavnicima Vlade FBiH.

– Vlada je izašla u susret penzionerima, sve naše zahtjeve su usvojili i dali garanciju da idu s tim na parlament – rekao je Trakić.

 

Poručio je da će čekati do 1. januara da bude usvojen novi zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju, što im je prvi zahtjev, a ukoliko to ne bude ispoštovano izaći će na još masovnije proteste.

 

– Pristali smo i na opći bod 14, jer smo izračunali da nas manje bod košta, nego postojeći zakon koji sve više devastira penzioni sistem – naglasio je Trakić.

 

Penzioneri su pregovarali s Federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom rada i socijalne politike Veskom Drljačom.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO