18.11.20 u 13:28

HE HE

Više seksa - manje bolovanja, jednostavno je

Postoji još jedna preporuka koja bi trebala biti dodana na popis stvari za dug i sretan život - redovito vođenje ljubavi.

Već ste upoznati s mnogobrojnim savjetima za dug i sretan život. Standardne preporuke su: budite dobri s ljudima oko sebe, izbjegavatjte stres, ne konzumirajte previše alkohola, jedite manje kaloričnu hranu, spavajte dovoljan broj sati.

No, postoji još jedna preporuka koja bi trebala biti dodana na popis - redovito vođenje ljubavi.

Engleski istraživači ispitali su seksualnu učestalost 918 relativno zdravih muških stanovnika velškog sela, Caerphilly, koji su u studije bili uključeni u dobi od 45-59 godina (1979-83).

Desetljeće kasnije, provjerili su rezultate na istim muškarcima, koji su tada bili u dobi od 55 do 69 godina. Od svih ispitanika, 150 je umrlo, 67 od srčanog udara i 83 iz drugih uzroka, prenosi Psychology Today.

Istraživači su zatim povezali seksualnu učestalost muškaraca sa smrću. U usporedbi s muškarcima koji su imali seks samo jednom mjesečno, oni koji su dvaput tjedno vodili ljubav, imali su samo polovicu smrtnosti.

Seks pomaže u održavanju tjelesne kondicije, pomaže boljoj cirkulaciji, radu srca, pa stoga i dulje održava na životu.

Švedski istraživači proučavali su 392 starija stanovnika Gothenburga (166 muškaraca, 226 žena) od 70 do 75 godina. Postojala je značajna povezanost između smrti i prestanka seksualne aktivnosti. U drugoj studiji, istraživači su usporedili seksualne živote 100 žena koje su imale srčani udar i 100 koje nisu imale.

Manje srčanih udara, žene s bolestima srca bile su mnogo manje zadovoljne svojim seksualnim životom. U tradicionalnoj kineskoj kulturi kažu: "Muškarčeva vitalnost dolazi s ejakulacijom".

Česti seks znači i bolji intimni odnos s partnerom. Mnoge studije pokazuju da bliske osobne veze poboljšavaju zdravlje i produžuju dugovječnost.

Seks opušta. Mnoge studije pokazuju da je redoviti režim upravljanja stresom dobar za zdravlje. Česti seks poboljšava imunološku funkciju. Na Sveučilištu Wilkes u Pennsylvaniji, Wilkes-Barre, istraživači su istraživali 111 mladih o njihovoj učestalosti spolnog partnera, a zatim testirali njihovu slinu kao ključnu komponentu imunološkog sustava, imunoglobulin A (IgA).

U usporedbi sa sudionicima koji su upražnjavali seks s partnerom manje od jednom tjedno, oni koji su se seksali jednom ili dva puta tjedno imali su znatno višu razinu IgA.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO