05.02.18 u 14:29

NOVI PRITISCI NA EHF

Švicarci novom žalbom vrše pritisak na EHF!

Iz švicarske rukometne federacije poslali su još jednu žalbu Evropskoj rukometnoj federaciji, ovaj put u vezi s prvom utakmicom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je za Nezavisne Gordan Muzurović, direktor bh. rukometnog tima.

Ova obavijest u kancelariju Rukometnog saveza BiH stigla je dok se iščekuje konačna odluka za slučaj Nuić, zbog kojeg još nije registrovan rezultat druge utakmice BiH i Švicarske, igrane u Tuzli. Iako je bh. tim u oba susreta pobijedio, nastup u baražu protiv Norveške je upitan.


Švicarci su uputili primjedbu i žalbu na detalje utakmice na njihovom terenu, a koji se odnose na Vladimira Vranješa. Tvrde da je on navodno tokom igre napravio nesportski faul, koji pritom ni sudije ni delegat nisu sankcionisali. To su dokumentovali snimkom utakmice, te sada i po tom pitanju traže naknadnu pravdu.


“Očigledno je da Švicarci na sve načine pokušavaju priču s terena, gdje smo mi bili zasluženo bolji, prebaciti na neko drugo mjesto i tako se domoći baraža. Osim takozvanog slučaja ‘Nuić’, nas sada brine što je iz EHF-a paralelno stigla nova obavijest. Naime, Švicaci su sada uputili primjedbu i žalbu na detalje utakmice na njihovom terenu, a koji se odnose na našeg reprezentativca Vladimira Vranješa. Tvrde da je on navodno tokom igre napravio nesportski faul, koji pritom ni sudije ni delegat nisu sankcionisali. To su dokumentovali snimkom utakmice, te sada i po tom pitanju traže naknadnu pravdu. Teško je naći pravi komentar na sva ova dešavanja. Ne znam šta da kažem osim da je ovo nonsens”, kazao je Muzurović za Nezavisne novine.


Inače, Rukometnom savezu BiH 31. januara je istekao rok za dostavljanje odgovora EHF-u u vezi s Tomislavom Nuićem, koji je igrao protiv Švicarske u Tuzli, ali nije bio u zapisniku, iako su ga iz bh. tabora prijavili.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO