01.03.19 u 19:14

STVARNO?

Važnije je koliko puta idete na odmor od trajanja

Na zdravlje i blagostanje ne utječe toliko samo trajanje odmora, koliko je važno da često idete na odmor.

Godišnji odmori počinju se planirati u rano proljeće - a glavno je pitanje koliko dugo ćete biti tamo, no izgleda da bi se umjesto toga trebali zapitati koliko ćete puta ići na odmor.

Naime, prema istraživanjima koja su objavljena u časopisu "Studije o sreći", postoji savršeno trajanje godišnjeg odmora koje ima maksimalno blagotvoran učinak na vaše zdravlje.

Istraživači s jednog nizozemskog sveučilišta kažu odmor treba trajati osam dana. Međutim, postoji i jedna zanimljiva stvar o učestalosti godišnjih odmora.

Eksperimentom u kojemu su sudjelovale 54 osobe utvrđeno je da se zdravlje i blagostanje povećavaju tijekom odmora i da osmog dana dolaze do vrhunca. Međutim, u roku od tjedan dana od povratka na posao, vraćaju se početnu razinu.

Autori studije zaključili su kako je pozitivni učinak ljetnog godišnjeg odmora kratkotrajan, ali da je samo iskustvo odmora, odnosno opuštanje, važno za snagu koja nam je potrebna nakon što pozitivni učinci odmora prođu.

Koliko dugo onda treba trajati odmor?

"Česti odmori mogu biti važni za očuvanje zdravlja i blagostanja", zaključak je studije.

U prijevodu, na zdravlje i blagostanje ne utječe toliko samo trajanje odmora, koliko je važno da često idete na odmor, makar i kratko.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO