27.12.16 u 10:42

MUP KS

Upute MUP-a KS povodom dočeka Nove godine

Ostala su još samo četiri dana do Nove godine, a Sarajevo će ove godine imati spektakularan novogodišnji javni doček. Sarajlije i desetine hiljada turista će na Trgu BiH zabavljati Dino Merlin.

Kako bi sve prošlo u najboljem redu pored organizatora dočeka Nove godine pripremaju se i u Ministarstvu unutrašnjih poslova KS koji će biti zaduženi za sigurnost posjetioca.


Policija će poduzeti planske aktivnosti povodom dočeka Nove godine u glavnom gradu BiH, kazao je Irfan Nefić, portparol MUP-a KS za N1.


"Aktivnosti se ogledaju u fizičkom, operativnom, saobraćajnom i kontradiverzionom osiguranju, posebno javnog dočeka na Trgu BiH. Biće angažovan dovoljan broj policijskih službenika, a mi ćemo prema dosadašnjih iskustvima i informacijama kojima raspolažemo poduzeti mjere sve kako bi doček Nove godine prošao sigurno i posjetiocima ostao u najboljem sjećanju."


On je istakao da će pojačane patrole obilaziti cijeli Kanton Sarajevo, a posebno mjesta gdje se organizovano dočekuje Nova godina, ali i ulice i trgove gdje se okupljaju građani bez organizacije.


"Policijski službenici će poduzimati sve mjere i radnje u skladu sa Zakonom. Preventivno ćemo djelovati na sprečavanju narušavanja reda i mira", rekao je Nefić.


On je apelovao na građane da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava, te da svi koji budu na Trgu BiH poštuju upute policije i zaštitara, da ne remete javni red i mir, da se suzdrže od konzumiranja alkohola naročito ako će voziti nakon toga.


Treba dodati da je točenje alkohola na javnim okupljanjima zabranjeno.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO