30.05.18 u 15:45

PREMIER LIGA BIH

Šta u Borcu namjeravaju nakon ispadanja iz Premijer lige?

Potpredsjednik Borca Vico Zeljković, kazao je danas na press konferenciji da Borac neće biti ugašen.

Drugostepena komisija za licenciranje pri NS BiH nije izdala Borcu licencu za narednu sezonu u Premijer ligi zbog duga prema školi fudbala “Džaja”, koji iznosi više od 600.000 KM, a banjalučki klub naredne sezone igrat će u Prvoj ligi RS-a.


“Nećemo se vraćati u Premijer ligu dok ne rješimo sve sa povjeriocima i dok se Borac ne očisti”, otkrio je Zeljković, koji je kazao kako je klub uplatio igračima oko 150.000 KM, ali da nisu mogli pronaći dogovor sa “Džajom” jer jednostavno nisu željeli pristati na dogovor, već su tražili cjelokupan iznos. On je dodao kako Borac neće ići u fuziju, što je bila jedna od opcija.


Borac će naredne sezone igrati u Prvoj ligi RS-a, a ovim scenarijem, u Premijer ligi BiH prema pravilniku NS BiH ostat će NK Čelik, koji je zajedno sa Vitezom ispao iz Premijer lige.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO