20.11.16 u 16:18

SARAJEVO

Studenti saobraćajnog fakulteta podsjetili na žrtve saobraćajnih nesreća

Studenti Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu i članovi Udruženja inžinjera saobraćaja i komunikacija u BiH danas su na Trgu djece Sarajeva obilježili Svjetski dan sjećanja na žrtve cestovnog saobraćaja pod motom ''Sjećate li se Selme i Edite…''.

Na ovaj način izrazili su zahvalnost medicinskom osoblju koje pomaže unesrećenima i policiji koja radi na rasvjetljavanju saobraćajnih nesreća.


Profesor i član Udruženja Osman Lindov kazao je da je svaki dan dan žrtava cestovnog saobraćaja, a da je 20. novembar prilika da se glasno kaže da je teret tuge i nesreće koji doživljava veliki broj ljudi sve veći.


Građanima su dijelili letke, a na sajtove koji su se priključili akciji, koju podržava UN, objavljeni su video materijali u cilju podsjećanja na saobraćajne nesreće.


- Ovaj dan je posvećen sjećanju na milione ubijenih i ranjenih u saobraćajnim nesrećama. Njih se moramo sjećati svaki dan, a ne samo na dan nesreće i nekoliko dana poslije - poručio je Lindov.


Ove godine, naveo je, države UN-a Svjetski dan sjećanja na žrtve cestovnog saobraćaja obilježavaju s porukom ''Vitalne/životne aktivnosti nakon saobraćajnih nesreća''.


Naglasio je da je neophodno raditi na edukaciji jer su mnoge saobraćajne nesreće mogle biti spriječene te je stoga, ističe, Udruženje inžinjera saobraćaja i komunikacija u BiH posvećeno tome. 

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO