26.06.20 u 09:30

PADAVINE U NAJAVI

Stigla je prognoza za juli, nije onakva kakvoj smo se nadali

"Prema sadašnjim pokazateljima, valja istaći, da početak naredne sedmice ne donosi nikakvu bitniju promjenu vremena. Opet od ponedjeljaka možemo očekivati nestabilno vrijeme praćeno padavinama", rekao je Zulum

Dženan Zulum, klimatolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, otkrio je da li nam prijete još obilnije padavine i kada možemo očekivati stabilizaciju vremenskih prilika

Naveo je da se padavine polako smiruju, tako da već tokom narednih dana imat ćemo stabilnije prilike na prostoru Bosne i Hercegovine, no nisu isključeni lokalni pljuskovi, koji bi mogli da izazovu manje materijalne štete.

“Prema sadašnjim pokazateljima, valja istaći, da početak naredne sedmice ne donosi nikakvu bitniju promjenu vremena. Opet od ponedjeljaka možemo očekivati nestabilno vrijeme praćeno padavinama”, rekao je Zulum za N1.

Period izlaska iz ovog mjeseca, odnosno početkom mjeseca jula, kako je kazao Zulum, i dalje nas očekuju padavine, gdje bi u centralnim i sjevernim podučjima mogle da budu i intenzivnije.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO