17.11.16 u 11:46

GRAD SARAJEVO

Skaka: Doček Nove godine će biti na velikom nivou, pregovori s Dinom Merlinom

Grad Sarajevo je odlučio da doček Nove godine 2017. bude održan na jednom velikom nivou sa sadržajima koje zaslužuje Sarajevo kao glavni grad Bosne i Hercegovine.

Mi smo u aktivnim pregovorima o organizaciji dočeka Nove godine. Tačno je da razovaramo s Dinom Merlinom i njegovim menadžmentom i ti pregovori traju jako dugo, potvrdio je Agenciji Fena dogradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka.


Naglasio je da će konačna informacija i sve vezano o detaljima same organizacije biti prezentirani na pres-konferenciji 18. novembra u sarajevskoj Vijećnici.


- Ono što je sigurno jeste da smo zajedno s Vladom Kantona Sarajevo, koja je punopravni partner u ovakvoj jednoj manifestaciji, željeli da poboljšamo kvalitet same organizacije, da privučemo što veći broj turista, da grad Sarajevo postane regionalni centar, da mu vratimo stari sjaj i naša procjena je bila da to na najbolji način možemo uraditi s Dinom Merlinom- istakao je Skaka.


On je naglasio da su neistinite informacije u pojedinim medijima da će Dini Merlinu i njegovom timu biti plaćeno 500.000 KM za doček Nove godine.


Govoreći o tačnoj lokaciji održavanja dočeka Nove godine na otvorenom u glavnom gradu BiH, Skaka je kazao da ima šest ili sedam lokacija o kojima menadžment Dine Merlina razmišlja.


- I tu konačnu informaciju ćemo imati u petak, kazao je Feni Skaka.


Doček Nove godine na otvorenom u Sarajevu tradicionalno organizira Gradska uprava Grada Sarajeva.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO