04.01.17 u 14:19

NEUSTAVNI DAN RS

SDP BIH: Ne smije se dozvoliti učešće OSBIH u obilježavanju 9. januara

Socijaldemokratska partija BiH poziva Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i Ministarstvo odbrane BiH da ne dozvole učešće pripadnika Oružanih snaga BiH na proslavi koju vlasti entiteta RS organiziraju povodom 9. januara, neustavnog dana ovog entiteta.

"Ovo je pokušaj da se oslabe i destabiliziraju Oružane snage BiH, a sa krajnjim ciljem da se dodatno uspori i oteža put BiH ka članstvu u NATO savezu.
Nadležnost i odgovornosti Predsjedništva BiH i Ministarstva odbrane su vrlo jasne i precizne i ove institucije dužne su poštivati zakon, te presude Ustavnog suda Bosne i Hercegovine koje su konačne i obavezujuće.

Svako njihovo nepostupanje u skladu sa ovim principima jeste nezakonito djelovanje i upozoravamo ih da se ne upuštaju u takve aktivnosti i avanture koje bi mogle imati dalekosežne negativne posljedice po aspiracije BiH ka članstvu u NATO savezu.

Punopravno članstvo BiH u ovoj asocijaciji strateški je interes države BiH i niko nema pravo ugrožavati ovaj proces.  

Umjesto parola i jeftinog populizma članovi Predsjedništva BiH i čelnici Ministarstva odbrane BiH dužni su, u ovom slučaju, štiti interese BiH, te spriječiti destabilizaciju Oružanih snaga BiH", saopćeno je iz SDP-a.  


KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO