03.06.20 u 12:28

VRUĆE!

Sauna ne može zamijeniti vježbanje

U sauni se znojimo isto kao i kada trčeći nižemo kilometre, no je li i učinak isti?

Mnogi vjeruju da će, ako u sauni redovito provode 15 do 30 minuta 'kuhajući' se na visokim temperaturama, vrlo brzo smršavjeti. Naime, u sauni se znojimo isto pa čak i više nego kada vježbamo te bi i učinak trebao biti takav.

No, fitness stručnjaci tvrde kako to nije istina, odnosno kilogrami koje gubimo u sauni sastoje se od vode, dok se kilogrami koje gubimo vježbajući, sastoje većinom od masti.

U sauni ne izgrađujemo mišiće, a vodu koju izgubimo znojenjem moramo nadoknaditi, što znači da sauna ne može biti zamjena za trening iako se uslijed zagrijavanja povećava broj utkucaja srca baš kao i kod fizičkog napora.

Zdravi muškarac koji teži 83 kilograma u sauni može sagorjeti od 63 do 84 kalorije u 30 minuta. Želite li smršavjeti i održati novostečenu kilažu, a pritom definirati tijelo ne preostaje mu ništa drugo, nego redovito trenirati.

Sauna je izvrstan način za opuštanje i detoksikaciju organizma što je vrlo bitno u ovim hladnijim danima kada haraju virusi. Pomoći će nam očuvati zdravlje i biti odlična podrška za odrađivanje teških fizičkih treninga. 

Kako bismo izvukli maksimum iz saune, važno je prije odlaska u nju i nakon piti velike količine tekućine kako bi se spriječila dehidracija. Lagani biljni čaj ili voda s limunom odličan su izbor.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO