18.11.16 u 12:58

POTVRĐENO

Sarajevo u Novu godinu ulazi s koncertom Dine Merlina

Bosanskohercegovački kantautor Dino Merlin nastupit će u Sarajevu na novogodišnjem koncertu čije je održavanje planirano na Trgu Bosne i Hercegovine.

Bit će to prvi put da Merlin nastupa u svom gradu za novu godinu, a na konferenciji za medije poručio je da mu to predstavlja posebno zadovoljstvo.


- Uvijek sam želio biti dio novogodišnje priče u Sarajevu - naglasio je Merlin dodajući da će nastup biti organiziran uz svjetsku produkciju.


Nije zadovoljan lokacijom, ali je istakao da je najbolja moguća opcija i da će dobra oprema nadoknaditi nedostatak.


- Sarajevo nema trg kao Zagreb, ali zato ima Dinu Merlina - naveo je ovaj kantautor.


Kazao je da je ovo početak da Sarajevo bude pozicionirano kao regionalni centar kada su u pitanju novogodišnje proslave.


Istakao je da je nastup partnerski projekt njegovog tima, Gradske uprave i Kantona Sarajevo.


- Rekao sam im, odvojite novac za svjetsku produkciju, a sa mnom ćete lako - kazao je Merlin najavljujući spektakl svjetskih standarda.


Produkcija će koštati 213.000 KM plus PDV, a premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković je poručio da će taj novac višestruko biti vraćen iste večeri.


Naveo je da su raniji dočeci biti skromni i da je ovogodišnji nastup novi početak.


- Ovakvi koncerti bi u budućnosti trebali biti sarajevski brend kao što je Sarajevo film festival, nešto po čemu ćemo biti prepoznatljivi i što će privući goste i turiste - rekao je Konaković.


Siguran je da će ovaj plan Gradske uprave i Kantona biti isplativ.


Dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka naglasio je da će ovaj projekt znatno doprinijeti razvoju turizma u Kantonu Sarajevo koji je nabrže rastuća grana privrede.


Naglasio je da će najveća regionalna zvijezda Dino Merlin i oni koji se odluče novogodišnju noć provesti u Sarajevu poslati pozitivnu sliku u svijet.


Novogodišnji program će početi u 21.00 sat, kada će na binu izaći gosti, a izlazak zvijezde večeri planiran je oko 23.00 sata.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO