30.06.20 u 11:33

MOLIM?!

Rusija isporučuje lijek za koronu?!

Rusija se priprema za isporuku cjepiva za koronavirus na globalno tržište, nakon što su vojni zdravstveni stručnjaci u ponedjeljak izvijestili da su testiranja obavljena na vojnicima dobrovoljcima bila uspješna.

Do kraja idućeg mjeseca Rusija planira završiti klinička ispitivanja.

Ministar zdravstva Mihail Muraško tijekom vikenda je najavio da se Rusija priprema za prodaju novog cjepiva i ostale medicinske opreme na globalnoj razini.

"Rusija je spremna opskrbljivati globalno tržište medicinskim preparatima koji će izravno djelovati na virus, među kojima će biti lijekovi za terapiju 'citokinske oluje', testovi za virus i cjepivo", rekao je Muraško za državnu novinsku agenciju TASS.

U posljednjih nekoliko mjeseci Rusija sudjeluje u utrci čiji je cilj što skoriji razvoj cjepiva i što učinkovitije liječenje koronavirusa, jer je broj slučajeva zaraze u toj zemlji porastao u tolikoj mjeri da je Rusija po broju inficiranih treća u svijetu, odmah iza Sjedinjenih Država i Brazila.

Dosad je u zemlji evidentirano više od 640.000 slučajeva zaraze koronavirusom, a više od 9000 smrtnih slučajeva izravno se povezuje s posljedicama covida-19.

U većini ruskih regija donedavno je na snazi bila karantena, no restrikcije, koje su opustošile ekonomiju, ukinute su nakon prvih znakova smanjenja broja zaraženih.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO