12.02.20 u 14:00

SAVJETI

Riješite se loših navika

Svjesni ste da je loše, ne osjećate se dobro nakon toga, ali preslabi ste stati lošoj navici na kraj?

Želite prestati pušiti ili činiti nešto drugo što loše utječe na vaš život, a ne znate kako? Svjesni ste da je loše, ne osjećate se dobro nakon toga, ali preslabi ste stati lošoj navici na kraj? Niste u manjini.

Na sreću, postoji način kako to učiniti i vrlo je jednostavan.

Recite ljudima oko sebe šta radite - dat će vam podršku, a i vi ćete osjećati obvezu da uspijete u svom naumu.

Vodite dnevnik - zapisujte iz dana u dan kako vam ide, jeste li posustali ili ste se uspjeli oduprijeti lošoj navici. Stručnjaci kažu da treba 66 dana za odvikavanje od loše i usvajanje dobre navike. Za svaki uspjeh na tom putu nagradite se.

Zamijenite lošu naviku dobrom - ako je riječ o cigaretama, kada osjetite potrebu da pušite, žvaćite žvakaću gumu. Stvorite naviku žvakanja žvakaće.

I da, nemojte biti prestrogi prema sebi. Kada posustanete, a događat će se, jednostavno počnite iz početka. Svaki dan se računa i svaka dobra namjera se računa. Samo ustrajte.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO