09.09.20 u 13:36

PROBLEMI

Riješite probleme s maskama

Cijeli svijet bori se s pandemijom koronavirusa i države diljem svijeta uvode razne mjere kako bi se suzbilo širenje virusa. Jedna od tih mjera je i obvezno nošenje maske u zatvorenim prostorima.

Nošenje maske zna biti i neugodno, a kod nekih izaziva akne, iritaciju uha i zamagljene naočale. Evo nekoliko savjeta koji mogu riješiti ove poteškoće.

Iritacija ušiju - ako su vam uši iritirane zbog nošenja maske, to je zato što elastične ušne petlje uzrokuju trenje. To možete riješiti tako da utrljate malo vazelina iza ušiju. Osim toga, možete koristiti maske koje se vežu umjesto onih s elastičnim špagicama koje idu iza uha, piše NBSC.

Maska vam izaziva akne - kada nosite masku dulje vrijeme, znojite se, što uzrokuje nakupljanje bakterija, a to može uzrokovati akne. Prije nego stavite masku na lice, pobrinite se da su vam i lice i maska čisti. Ako se akne pojavljuju i nakon toga, može vam pomoći krema protiv akni koja se prodaje bez recepta i koja sadrži benzoil peroksid.

Zamagljene naočale -
ako nosite naočale ili sunčane naočale koje se neprestano zamagljuju, najbolje rješenje jest da koristite masku koja na vrhu ima ušivenu žicu. Stisnite vrh maske tako da odgovara obliku nosa te zategnite masku sa strane kako bi dobro prionula na lice. Osim toga, pokušajte spriječiti magljenje naočala tako da ih nosite na vrhu maske.

Važno je napomenuti da ne biste trebali dodirivati masku nakon što je stavite na lice, a ako i dalje klizi, pokušajte je malo zategnuti.

Uz to, ako koristite perive maske, potrebno ih je redovito prati, a preporučuje se pranje nakon svakog nošenja.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO