01.07.16 u 13:14

Rihanna neprepoznatljiva u novom spotu

Rihanna je objavila spot za pjesmu Sledgehammer koji je dio muzike za film Zvjezdane staze (Star Trek Beyond).

Pored neobičnog futurističkog izgleda u spotu, Rihanna poslije duže vremena zvuči vokalno veoma slično kao njena australijska koleginica Sija. Naime, pjesmu je napisala Sija Furler u saradnji sa producentom Džesi Šatkin. Prije dvije godine australijska pjevačica je u radio emisiji Hauarda Sterna ispričala kako je tekao proces pisanja pjesme Diamonds za Rihannu. 


”Švedski producenti Stagejt su mi pustili matricu i ja sam napisala melodiju i tekst za 15 minuta. Rihannin menadžer je bio oduševljen, kada sam prvi put čula pjesmu na radiju mislila sam da je ja pjevam. Potpuno me je skinula i to mi nije ni najmanje smetalo, laskalo mi je”, kazala je Sija. 
Poslije četri godine Sija i Rihanna su sarađivale ponovo i Rihanna opet zvuči potpuno isto kao njena starija koleginica. Rihanna nije jedina pjevačica koja je "skidala" način pjevanja od Sije, s obzirom da su svi izvođači koji su sarađivali sa Sijom se trudili da zvuče isto kao ona, zbog njene dramatične i veoma specifične interpretacije pjesama.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO