08.11.19 u 09:40

NEVJEROVATNE ČINJENICE O ALUMINIJUMSKIM LIMENKAMA

Recite ne plastičnim bocama, o tome ovisi naša budućnost

Broj PET boca dostigao je kritične razmjere, to znači da svi moramo donijeti ispravnu odluku kako  više ne bismo nanosili štetu okolišu i vlastitom zdravlju.

PET boce su najveći zagađivači kada je u pitanju vrsta ambalaže, a mogu se reciklirati samo 20 %, a da i ne spominjemo kako im je potrebno 400 godina da se razgrade. Odbačena plastika opasna je ne samo za ekosustave naših voda i šuma, već prodire i u ljudsko tijelo putem mikroplastičnih čestica.

No, ne moramo se u potpunosti odreći bezalkoholnih pića. Odaberite umjerenu konzumaciju ovih pića u aluminijskim limenkama sa manjim mililitražama, to je bolje i za vas, a i za okoliš. Evo 6 neodoljivih razloga za odabir aluminijskih limenki!

1. Alu limenke se mogu reciklirati neograničen broj puta - Aluminijske limenke se mogu 100% reciklirati, mogu se ekonomično koristiti neograničen broj puta. Ako ih stavimo u odgovarajuće kante za reciklažu, možda ćemo ih „ponovo vidjeti“ za samo 60 dana kao novu limenku osvježavajućeg bezalkoholnog pića.

2. Sigurno -
aluminijske limenke su vrsta ambalaže koja nudi najviše zaštite: one odbijaju 92% svjetlosti, čuvaju sadržaj od zagađivača, kisika i bakterija, a tekućinu čuvaju od vanjskih nečistoća. Također, konzerve se ne mogu ponovo zatvoriti nakon što su otvorene, što znači da možemo izbjeći da neko doda nešto u naše piće, a zatim ga neopaženo zatvorimo.

3. Bez konzervansa -
napitak koji je u limenci je termički obrađen, što znači da se sadržaj čuva pasterizacijom. Većina pića u aluminijskim limenkama ne sadrže konzervanse.

4. Pojedinačna količina za posluživanje - Aluminijska limenka od 250 ml jednaka je čaši koju možete popiti odjednom. To znači da se proizvod konzumira svjež, tako da ne gubi svoju vrijednost za uživanje, a pomaže i u izbjegavanju prekomjerne konzumacije i prekomjernog unosa šećera.

5. Jednostavan za upotrebu -
brže se hladi i duže zadržava napitak hladnim, što znači da možemo duže uživati u osvježavajućem efektu.
KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO