19.12.19 u 13:15

ZANIMLJIVO

Recept za zdravlje - dvije jabuke dnevno

Istraživači vjeruju da su vlakna i polifenoli u jabukama važni, a jabuke su popularno voće jer su dostupne i jednostavno se jedu.

Jabuka je prava riznica zdravlja - nije samo bogata vlaknima nego je puna antioksidansa i drugih minerala. Možete ju jesti za užinu, uključiti u doručak, ali je svakako dobro uključiti u dnevnu prehranu. Kaže se "jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van", ali što se može dogoditi ako jedete dvije jabuke dnevno.

Ako imate visoku razinu lošeg holesterola i niste sigurni što trebate učiniti onda možete dodati dvije jabuke u dnevni plan prehrane, piše Pinkvilla. Prema istraživanjima dvije jabuke dnevno mogu smanjiti rizik od moždanog i srčanog udara.

Nedavno je provedeno istraživanje s 40 ispitanika s povišenim kolesterolom, a oni su jeli dvije jabuke dnevno osam tjedana. Nakon osmog tjedna, kada su provjerili razinu kolesterola, uočeno je da im se razina lošeg kolesterola smanjila za četiri posto.

Jabuke sadrže vlakna koje hrane bakterije u crijevima što može smanjiti holesterol.

Istraživanje je također otkrilo da su ljudi koji su jeli jabuke svakodnevno imali opuštenije krvne žile u usporedbi s onima koji to nisu. Istraživači vjeruju da su vlakna i polifenoli u jabukama važni, a jabuke su popularno voće jer su dostupne i jednostavno se jedu.

Istraživanje objavljeno u časopisu American Journal of Clinical Nutrition otkrilo je da žene imaju više dobrobiti od muškaraca kada se radi o smanjenju lošeg kolesterola. Ako ste žena dobro razmislite o tome da uvijek imate jabuka u svom domu.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO