19.10.19 u 14:56

STVARNO?

Razlike između kafopija i čajopija

Ljubitelji kafe imaju laganiji san od ljubitelja čaja. Za sebe kažu da vole tačnost, odnosno da se trude ne kasniti. Bude se s prvim zvucima alarma i pristavljaju kafu.

Kafa i čaj bez konkurencije su dva najpopularnija napitka na kugli zemaljskoj, a osim što govore o ukusima, ti podaci mogu ispričati cijelu jednu priču o - karakteru.

Recimo, ako ste introvertna, kreativna osoba, vjerojatno više volite ujutro uživati u šoljici kafe, nego čaja. Novo istraživanje, provedeno na 2000 Amerikanaca fokusiralo se na traženje razlika u osobnosti na temelju jutarnjeg napitka, piše portal Good News Network. 

Možda ste očekivali da će ljubitelji kafe biti glasni i živahni, budni čim uzmu svoju dozu kofeina, no nije tako.

Rezultati su pokazali da ekstroverti, avanturisti i noćne ptice vole piti čaj. Kafopije u prosjeku popiju 3,4 šoljice kafe, dok ljubitelji čaja popiju dnevno 3,4 šoljice svog napitka.

Za sebe kažu da vole tačnost, odnosno da se trude ne kasniti. Bude se s prvim zvucima alarma i pristavljaju kafu.

Kafopijama i čajoljupcima čak se i muzički ukus razlikuje. Kafopije preferiraju punk, rock, blues i jazz, dok čajopije slušaju klasiku, country, pop i hop-hop.

Čajoljupci pak više od kafopija vole slatko. Za 35 posto je veća vjerovatnost da će u svoj napitak čajoljupciu dodati šećer ili med, nego kafopije.

Osjetljivost na kofein je bio glavni razlog zbog kojeg su se neki kafopije morali odreći kave, odnosno prijeći na čaj.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO