01.10.20 u 14:14

„GOVORKA“ SE

Protiv Sjeverne Irske na Grbavici uz prisustvo navijača!

Nogometna reprezentacija BiH će utakmicu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske igrati pred navijačima na stadionu Grbavica, saznaje Klix.ba.

Naime prema saznanjima portala Klix.ba Federalno ministarstvo zdravstva dalo je zeleno svjetlo za odigravanje ovog susreta pred ograničenim brojem domaćih navijača 8. oktobra.

Iako FIFA-a propisuje odnosno predlaže da broj gledatelja može biti i do 30 posto kapaciteta stadiona, Nogometni savez BiH će odobriti ulaznice za 10-15 posto kapaciteta stadiona Grbavica kako bi dodatno smanjili rizik od širenja koronavirusa, ali kako bi ipak omogućili bh. repezentativcima da imaju podršku s tribina.

Kantonalno Ministarstvo zdravstva i Krizni štab će propisati sve epidemiološke mjere koje će morati biti zadovoljene u saradnji sa Ministarstvom zdravstva FBiH i Nogometnim savezom.

Ova odluka Ministarstva zdravstva se odnosi samo na utakmice reprezentacije BiH. Da li će u narednom periodu biti dozvoljen određeni vroj navijača i na utakmica Premijer lige BiH, bit će razmatrano u narednom periodu.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO