29.01.19 u 21:55

NOVI ŠKODA SUV SE ZOVE ŠKODA KAMIQ

Prilogodljiv svakoj situaciji

Novi crossover je treće SUV vozilo iz ŠKODA game namijenjeno evropskom tržištu. Riječ KAMIQ potiče iz jezika naroda Sjeverne Kanade i Grenlanda. Njeno značenje opisuje osječaj „druge kože“ koja se prilagođava svakoj situaciji. Ime KAMIQ je već etablirano na SUV modelu u Kini.

KAMIQ je urbani crossover koji je idealni pratilac svakodnevnice. Ovo je treći SUV u ŠKODA prodajnoj gami koji počinje sa slovom K i završava sa slovom Q.

Sa novim SUV modelom češki proizvođać nastavlja svoju SUV ofanzivu.

Nova markantna LED svjetla će karakterisati izgled novog crossover-a. Novi crossover nudi bolju poziciju sjedenja za vozača što daje vozaču bolju preglednost pri vožnji. Svojim kompaktnim dimenzijama novi urbani crossover će olakšati svakodnevnicu u velikim gradovima.

Novi ŠKODA-SUV nudi nove asistente, pregršt Simply Clever rješenja, kao i prostranost koji su tipični za marku.

Svjetska premijera novog ŠKODA KAMIQ-a će biti na sajmu automobila u Ženevi koji će se održati od 05.03.2019.-17.03.2019. godine.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO