14.08.19 u 13:51

25. SARAJEVO FILM FESTIVAL

Poznati glumci poslali poruku „Svi smo mi iz istog filma“

U posebnoj slavljeničkoj atmosferi održava se 25. po redu Sarajevo Film Festival, oaza umjetnosti, kulture, kreativnosti koja već 25 dugih godina okuplja najvažnija imena iz svijeta filma, ne samo iz regije, nego iz cijelog svijeta. I dok se ove godine, od 16. do 23. avgusta, čak 53 filma takmiče za nagrade Srce Sarajeva, jedan poseban projekt razveselio je sve obožavatelje filma i kulture širom regije. Atlantic Grupa, koju za SFF veže dugogodišnje prijateljstvo, ove je godine zahvaljujući svojoj platformi „Svi smo mi iz istog filma“ omogućila svim posjetiocima i pratiocima na društvenim mrežama da postanu dijelom „Najvećeg Srca u Sarajevu“.

Obilježavanju posebnog jubilarnog SFF-a pridružili su se i popularni glumci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije te poslali posebno emotivnu poruku „Svi smo mi iz istog filma“ u susret najvećoj filmskoj smotri u ovom dijelu Europe. Putem video poruka i svojih društvenih mreža u projekt pod sloganom „Budi i ti dio Najvećeg Srca u Sarajevu“ uključili su se Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Moamer Kasumović, Mario Drmać, Milan Marić, Nataša Ninković i Ula Furlan. Platforma „Svi smo mi iz istog filma“ zahvaljujući modernim tehnologijama, omogućila je proteklih godina brojnim ljubiteljima filma da dožive ovu posebnu emociju čak i ako nisu posjetili Sarajevo u vrijeme festivala.

Svoj su doprinos filmskoj umjetnosti dali stvarajući prvi vertikalni amaterski film, koji je i emitovan u Sarajevu prošle godine i čija je ideja bila povezati svakodnevne umjetničke trenutke i emociju ljudi širom regije u jednu posebnu priču. Ove godine pod istom porukom, Atlantic Grupa i Sarajevo Film Festival omogućili su svima, koji su na svojim društvenim mrežama objavili fotografiju sa simbolom srca i #svismomiizistogfilma ili istu poslali putem weba Svi smo mi iz istog filma, da postanu dio mozaika „Najveće Srce u Sarajevu“. Već 25 godina SFF dodjeljuje nagradu Srce Sarajeva za najbolja ostvarenja u filmu, a za posebno jubilarno izdanje, najveće je srce stvorila publika kao dar omiljenom festivalu. Sve informacije o projektu „Najveće Srce u Sarajevu“ dostupne su na stranici www.svismomiizistogfilma.com.KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO