16.05.18 u 05:37

MARBO I MINISTARSTVO PROSVJETE I KULTURE RS URUČILI PRVU DONACIJU LOPTI

Pokaži fudbalsku strast

Kao dio donacije namjenjene svim osnovnim školama na teritoriji Bosne i Hercegovine, kompanija MARBO, danas je uručila prvu donaciju lopti za fudbal u osnovnoj školi „Vasa Čubrilović“ u Bosanskoj Gradišci. 

U okviru kampanje brenda Chipsy „Pokaži fudbalsku strast“ više od 15.000 lopti stići će do svih učenika osnovnih škola u regiji, a samim tim i do učenika 600 osnovnih škola u Republici Srpskoj. Donacija se realizuje uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. 


Cilj donacije je popularizacija sporta među osnovcima i podsticanje rasta i razvoja djece na principima zdravih životnih stilova, kao i prevencija gojaznosti među djecom školskog uzrasta. 


Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje će kompanija sprovesti kako bi djeca što više vremena provodila u aktivnostima na otvorenom ili baveći se sportom, a sve u svrhu podrške u prevenciji gojaznosti kod djece, ali i odraslih.


„Naš brend Chipsy kroz svoju novu kampanju „Pokaži fudbalsku strast“, pred svjetsko prvenstvo u fudbalu želi da promoviše zdrav navijački duh kao i da potakne, prije svega mlade, da prepoznaju istinske sportske vrijednosti. Naravno, sve to treba da rezultira time da  se što više mladih motiviše za bavljenje sportom, a krajnji cilj je  zdrav rast i razvoj djece i omladine. Upravo zbog toga sam izuzetno radostan što su važnost našeg projekta prepoznali Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, kao i istaknute ličnosti iz svijeta sporta. Jedan od njih je  proslavljeni fudbalski reprezentativac Srbije, Dejan Stanković. Želim našim đacima da postanu najbolji ambasadori sporta, fer pleja i timskog duha, u tome će im sigurno pomoći i naše lopte i nadam se, da će ih što više koristiti.“ istakao je Igor Grbić, komercijalni menadžer za Bosnu i Hercegovinu, PepsiCo Zapadni Balkan.


Pored osnovnih škola na teritoriji Bosne i Hercegovine, Marbo Product će istu vrstu donacije uputiti i svim osnovnim školama u Crnoj Gori, a u Srbiji je ova aktivnost već počela. Na taj način će svi osnovci iz regiona dobiti priliku da se aktivno bave fizičkim aktivnostima i timskim sportovima.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO