22.06.20 u 12:16

ZAŠTO STRUKA ŠUTI?

Odgodite Đokovićev turnir u Sarajevu i Banjoj Luci!

Teniski egzibiconi turnir Adria Tour iza kojeg stoji Novak Đoković, pokazao se potpunim promašajem.

Finale u Zadru nije odigrano, jer je u međuvremenu stigla vijest da je teniser Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus. Potom je uslijedilo testiranje i ostalih tenisera, a pozitivan test na Covid 19 imalo je još nekoliko tenisera, među njima i Hrvat Borna Ćorić.

Đokovićev turir trebao bi se početkom jula igrati i u Banjaluci i Sarajevu. Odluka o tome bit će donesena sutra, kada se Novak Đoković u Srbiji testira na koronavirus.

Postavlja se pitanje da li bi se takav jedan turnir uopšte trebao igrati u BiH, kada je epidemiološka situacija u posljednjih desetak dana potpuno narušena. Broj slučajeva na koronavirus raste u svim dijelovima BiH, pa bi jedan takav turnir potencijalno stvorio dodatne probleme u našoj zemlji, koja je zbog posljednjih rezultata sve više izolovana od ostatka Evrope.

Zašto šuti struka? Ministar zdravlja u RS-u Alen Šeranić u javnosti je etiketiran kao glavni krivac za kraj sezone u Premijer ligi BiH zbog odluke da se u tom entitetu ne može igrati fudbal. Šute za sada i u Sarajevu, u Federalnom kriznom štabu, premda bi se egzibicioni turnir trebao igrati sa publikom.

Kako je Nole planetarna zvijezda, a mnogi teniski fanovi širom BiH bi došli na jedan takav meč, rizik od zaraze je još veći.

Zadar se pokazao potpunim promašajem. Epidemiološke mjere nisu se poštovale, što sada struci predstavlja veliki problem. U Banjoj Luci i Sarajevu trebali bi učiti na tuđim greškama.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO