07.10.20 u 12:53

IZDATE PREPORUKE ZA UTAKMICU BIH – SJEVERNA IRSKA

Obavezno je korištenje maske za lice

Prilikom ulaza na stadion, svakoj osobi se mjeri temperatura bezkontaktnim termometrom.

Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo izdao je preporuke za sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 tokom održavanja fudbalske utakmice Bosna i Hercegovina – Sjeverna Irska na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Za vrijeme boravka na stadionu, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje se održavanje fizičke udaljenosti između osoba od dva metra. Jedino je organizatorima dozvoljeno okupljanje u grupi maksimalno do šest osoba istovremeno na manjem razmaku od dva metra uz obavezno nošenje maske.

Obavezno je korištenje maske za lice tokom boravka na stadionu (tokom dolaska, za vrijeme trajanja utakmice i tokom izlaska) za sve gledaoce i službena lica, kao i za rezervne igrače ukoliko su na tribinama. Izuzetak su igrači u polju.

Preporučuje se da građani koji žele prisustvovati ulaze jedan po jedan uz razmak među osobama najmanje dva metra kod ulaska, kretanja i izlaska. Preporučuje se da se izlazak prisutnih građana organizuje tako da izlaze jedan po jedan i to na način da prva izlazi osoba najbliža izlazu. Prisutni trebaju i po završetku utakmice da drže fizički razmak, da se ne zadržavaju u grupama i ne ostvaruju bliske kontakte jedni s drugima.

Prilikom ulaza na stadion, svakoj osobi se mjeri temperatura bezkontaktnim termometrom. Ukoliko se kod neke osobe potvrdi temperatura viša od 37,4 stepeni Celzijusa, ili uoči prisustvo respiratornih simptoma – kašalj, otežano disanje, osobi se neće dozvoliti ulazak na stadion.

Reprezentacija BiH će u četvrtak uvečer sa početkom u 20.45 sati na Grbavici ugostiti Sjevernu Irsku u polufinalu play-offa za plasman na EURO 2020. Pobjednik će se plasirati u finale u kojem će u novembru ugostiti boljeg iz duela Slovačka – Republika Irska.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO