28.05.16 u 19:21

TRADICIJA SE NASTAVLJA

Novinari ponovo kuhali, prvo mjesto za televiziju N1

Uz punu podršku Općine Stari Grad i Sarajevske pivare, Udruženje građana Natura BH organiziralo je na Trebeviću, na izletištu Vidikovac, 5. Prvenstvo Bosne i Hercegovine u kuhanju bosanskog lonca za novinare.

Ovo, već tradicionalno i uvijek veselo druženje predstavnika bh. medija, ima za cilj promociju turizma, ekologije, i zdravog življenja, a naglasak je na promociji turističkog potencijala Općine Stari Grad i Trebevića kao tradicionalnog sarajevskog izletišta. 


Kulinarska remek djela novinara ocjenjivao je žiri sastavljen od predstavnika Udruženja građana Natura BH, Općine Stari Grad, Sarajevske pivare, Pivnice HS Sarajevo i kulinarskog magazina Gusto. 


U takmičenju je učestvovalo 20 novinarskih ekipa. 


Prvo mjesto osvojila je televizija N1, koju su predstavljali Jasmina Demirović i Naim Opardija, drugo OSM Radio, za kojeg su kuhale Nataša Marković i Sanja Kalem, a treće Sanja Bogdanović i Sanja Stajić iz  časopisa Banke & Biznis u BiH.


Općina Stari Grad se pobrinula da uredi prostor, organizira vodu, struju, vatrogasce i hitnu pomoć, a Sarajevska pivara za roštilj i osvježenje, nastup Grupe Blavorsi, koja se pobrinula za muzički ugođaj,  kao i za sve ostalo potrebno za kuhanje: podloške, drva i ugalj, ćupove, meso, povrće i začine.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO