07.09.17 u 15:58

NENO BELAN & FIUMENS

Novi spot za singl "Zvijezda moga sna"

Na ovogodišnjem jubilarnom izdanju 20. Večeri dalmatinske šansone Neno Belan & Fiumensi predstavili su novi singl „Zvijezda moga sna“ koji ovog tjedna bilježi najviši ulaz na HR TOP 40, a ujedno dobiva i spot u animiranom ruhu!

Tekst pjesme izvorno je napisan za kazališnu predstavu Williama Shakespeara „San ljetne noći“, a u tom kontekstu autorica teksta Marijana Nola kaže da pjesma govori o zabranjenoj ljubavi i ustrajnosti da se za nju bori, o ljubavi koja je jača od svih zabrana i prepreka.


O pjesmi Neno Belan kaže:

„U tekstu sam odmah prepoznao opću i još univerzalniju poruku o izvanvremenosti svake prave ljubavi te sam u tom smjeru transformirao tekst u novu strukturu primjerenu mom pop izričaju. U glazbenom smislu inspirirala me američka nježnija country rock forma s višeglasnim pjevanjem, na tragu primjerice „The Eaglesa”, ali s obaveznom snažnom dozom mediteranskog štiha, svojstvenom i karakterističnom za moj glazbeni opus“.


U Belanovom današnjem pop prikazu pjesme ta tema dobiva njegovu karakterističnu izvanvremensku notu – on podiže ljubav iznad ovog svijeta, iznad vremena i prostora. Kao čovjek slobode Belan ne poznaje zabrane i stoji kao izazivač svih mogućih prepreka. “Zvijezda moga sna” zasjala je u spotu beogradske umjetnice Anamarije Vartabedijan koja je prošlog mjeseca u Rijeci izložbom “Jer je pjesma dio nas” obilježila deset godina fotografiranja i prijateljstva s Nenom Belanom & Fiumensima, a univerzalnim je simbolima u spotu likovno ilustrirala vječnu temu ljubavi, ali i svoje uvjerenje da ljubav čovjeka čini istinitijim, budnijim i boljim.


Likovni prikaz doživljaja pjesme, osim jezikom univerzalnih simbola, oslikan je i stalno prisutnim temama likovnog opusa autorice – portreta i pejzaža. Nastao je kombiniranjem autorskih crteža stvorenih olovkom na papiru i digitalnih fotografija, a priča u spotu razvija se od apstraktnog poimanja ljubavi i njezinog značenja za čovjeka, preko postepenog otkrivanja aktera pa do finalnog razrješenja i njezine realizacije na kraju spota.


Anamarija Vartabedijan kaže kako je s Belanom povezuje izvrsna suradnja, razumijevanje, razmjena ideja i obostrano poznavanje velikih tema i simbola:


„Pjesma je odmah u meni izazvala niz slika i vjeru da se moje razumijevanje ljubavi i života uklapa s Belanovim glazbenim iskazom i promišljanjem u toj pjesmi. Bila sam sigurna da na ovu pjesmu mogu svojim likovnim jezikom i odgovoriti i zahvalna sam na pruženoj slobodi da se kompletno vizualno i idejno izrazim.”


Odluka da se nekoga voli odraz je želje koja opstaje kroz prostore i vrijeme, koja nadvladava sve prepreke i zabrane bez mogućnosti da je išta naruši. Takva ljubav u nama budi svjetlost, radost i daje nam podršku da ustrajemo u dosezanju svih svojih snova.


Glazbu i produkciju potpisuje Neno Belan, a tekst Marijana Nola. Pjesma je snimljena u studiju Garaža u Rijeci, a uz Nenu Belana za snimanje je zaslužan i Vedran Križan.


KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO