21.10.19 u 12:16

NAGRADE

Nominacije za Rock and Roll Hall of Fame za 2020.

U ovu instituciju ulaze glazbenici i grupe za koje se procijeni da su imali velik utjecaj na muziku u sklopu rock žanra širom svijeta.

Rock and Roll kuća slavnih u utorak 15.10. je objavila tko su nominirani za ulazak u ovu instituciju čiji je vlasnik Rock and Roll Hall of Fame Foundation. Od 16 izvođača koji su ušli u uži izbor, devet ih je nominirano prvi put.

U ovu instituciju ulaze muzičari i grupe za koje se procijeni da su imali velik utjecaj na muziku u sklopu rock žanra širom svijeta.

Pat Benatar, Dave Matthews Band, The Doobie Brothers, Motorhead, Notorious B.I.G., Soundgarden, T.Rex, Thin Lizzy i Whitney Houston nominirani su prvi put.

Ponovno su se na popisu našli Depeche Mode, nominirani već dvaput, Judas Priest, nominirani za Klasu 2018., Kraftwerk, nominirani pet puta ranije, MC5, nominirani četiri puta, Nine Inch Nails, nominirani dvaput ranije, Rufus featuring Chaka Khan, nominirani triput ranije i Todd Rundgren, nominiran za Klasu 2019.

Da bi ispunili uvjete za kandidaturu, izvođači ili bend moraju objaviti svoju prvu komercijalnu ploču najmanje 25 godina prije godine nominacije, a u postupku selekcije će ponovno moći sudjelovati i javnost.

Glasati se može do 10. januara 2020. Do istoga datuma fanovi na Googleu mogu pretražiti "Vote Rock Hall 2020" i pored imena bilo kojeg nominiranog kandidata staviti "plus" da bi dali svoj glas. Glasati mogu i na sajtu Rockhall.com ili izravno u muzeju u Clevelandu.

Nakon svečanosti koja će se održati 2019. u Brooklynu, Rock and Roll Hall of Fame vraća se u svoju matičnu bazu u Cleveland gdje će se jubilarna 35. ceremonija održati 2. maja 2020.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO