27.08.20 u 20:50

HE HE

Neki su jednostavno – preljubnici

Urođene muške i ženske osobine mogu monogamiju u vezi učiniti neodoljivom za oboje.

Nevjera je loša za brak, definitivno - uglavnom, statistike otkrivaju da polovica brakova završava razvodom, a više od 50 posto muškaraca i žena ima izvanbračne afere.

Bolja slika nije ni u netaknutim brakovima. Procjenjuje se da se 20 posto bračnih partnera seksa tek manje od šest puta godišnje.

Antropolozi i zoolozi već desetljeće tvrde da je manje od tri posto sisavaca prirodno monogamno te da to nije, kako životinjama, tako ni ljudima, u prirodi.

Ljudi uglavnom teže monogamiji jer genetski smatraju da je intimnost ugodnija, a time ju je lakše postići.

Seksualni instinkt može se okrenuti u vlastitu korist u monogamnom odnosu, a ne protiv sebe, tvrde stručnjaci.

Urođene muške i ženske osobine mogu monogamiju u vezi učiniti neodoljivom za oboje jer povećavaju seksualnu želju, a istovremeno mame suprotni spol.

Oboje imaju koristi od toga jer omogućava dublju razinu seksualnog ispunjenja budući da je ženama lakše nakon što se otvore i povjere, a muškarac joj može pružiti zaštitu i utočište.

U obrnutom slučaju, ako je muškarac nježan, partnerica se osjeća sigurno i voljeno uz njega, a stvara se i spona povjerenja.

Ukoliko se ove uloge izmjenjuju, i strast prema osobnosti partnera održava, ostati vjeran nije tako nemoguće.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO