24.07.20 u 10:49

EHHH...

Najgore i najbolje vrijeme za seks

Krivite partnera za loš seks? Lako je moguće da griješite... možda ste izabrali krivo vrijeme, poradite malo na tome kako vam se ne bi dogodilo nešto pogrešno...

Nitko ne voli loš seks, ali eto i takav se dogodi s vremena na vrijeme. Loše je kada se zareda, a partneri ne razgovaraju o problemima pod plahtama. Takve stvari mogu narušiti odnos i ugroziti vezu.

Kako biste seksualne probleme sveli na minimum najbolje je isključiti rizične faktore, a jedan od njih je loš tajming. Većina ljudi vodit će ljubav u večernjim i noćnim satima što se pokazalo kao najgore vrijeme za seks.

Studija objavljena u znanstvenom časopisu Frontiers in Psychology otkrila je da najčešće vodimo ljubav između 21 sat i jedan ujutro. Isto tako, pokazala je da večernji i noćni seks ne pruža ljudima očekivano zadovoljstvo.

Iako izgleda kao najbolje vrijeme za seks - mrak je, romantika, obavili smo sve dnevne obaveze i možemo se posvetiti jedno drugome, to uopće nije tako pitamo li naše tijelo.

Postoji još jedan razlog zašto večernji seks nije najbolja opcija, a tiče se libida.

Vrhunac libida kod žena i muškaraca razlikuje se kroz dan. Žene su noću umornije i manje raspoložene za seks.

Kao što postoji cirkadijski ritam, postoji i unutarnji sat za seks, kojim upravljaju naši hormoni.

Zbog umora i svega što smo nakupili kroz dan, tijelo navečer treba odmor, a ne seks.

Puni smo energije, odmorni, opušteni, tijelo luči hormone vitalne hormone, testosteron je na visokoj razini, što utječe dobro na libido.

Prisjetite se i da ono prvo što ujutro napravite, uvelike utječe na cijeli dan i kako ćete se u njemu osjećati. Zašto se ne biste osjećali fantastično?

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO