05.08.19 u 11:46

A VAMA?

Najbolje vrijeme za seks

Kako biste seksualne probleme sveli na minimum najbolje je isključiti rizične faktore, a jedan od njih je loš tajming.

Loš seks ne voli baš nitko, no i takav se dogodi s vremena na vrijeme. Loše je kada se zareda, a partneri ne razgovaraju o problemima pod plahtama. Takve stvari mogu narušiti odnos i ugroziti vezu.

Kako biste seksualne probleme sveli na minimum najbolje je isključiti rizične faktore, a jedan od njih je loš tajming. Većina ljudi vodit će ljubav u večernjim i noćnim satima što se pokazalo kao najgore vrijeme za seks.

Studija objavljena u znanstvenom časopisu Frontiers in Psychology otkrila je da najčešće vodimo ljubav između 21 sat i jedan ujutro. Isto tako, pokazala je da večernji i noćni seks ne pruža ljudima očekivano zadovoljstvo.

Iako izgleda kao najbolje vrijeme za seks - mrak je, romantika, obavili smo sve dnevne obaveze i možemo se posvetiti jedno drugome, to uopće nije tako pitamo li naše tijelo. Naime, u to vrijeme organizam se priprema za odmor i energija je na niskoj razini.

Postoji još jedan razlog zašto večernji seks nije najbolja opcija, a tiče se libida. Vrhunac libida kod žena i muškaraca razlikuje se kroz dan. Žene su noću umornije i manje raspoložene za seks.

Kao što postoji cirkadijski ritam, postoji i unutarnji sat za seks, kojim upravljaju naši hormoni. Zbog umora i svega što smo nakupili kroz dan, tijelo navečer treba odmor, a ne seks.

Puni smo energije, odmorni, opušteni, tijelo luči hormone vitalne hormone, testosteron je na visokoj razini, što utječe dobro na libido. Prisjetite se i da ono prvo što ujutro napravite, uvelike utječe na cijeli dan i kako ćete se u njemu osjećati. Zašto se ne biste osjećali fantastično?

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO