04.09.17 u 22:28

BMW NA IAA SAJMU AUTOMOBILA U FRANKFURTU 2017. GODINE.

Nadolazeća ofenziva

BMW označava početak nadolazeće ofenzive proizvoda marke s izvanrednim izborom novih modela i konceptnih vozila na sajmu automobila IAA Cars 2017. godine u Frankfurtu na Majni. Izložbeni prostor tvrtke se bazira na proširenoj liniji luksuzne klase, očaravajućim studijama i modelima proizvodnje u brojnim segmentima po prvi put predstavljenim na javnom sajmu.

Novi proizvodi predstavljeni na sajmu u Frankfurtu 2017. godine ističu status BMW-a kao proizvođača vozila koji prenosi neusporedive razine emocionalne privlačnosti s njihovim inspirativnim dizajnom, inovativnim rezultatima i zadovoljstvom u vožnji po kojem je marka poznata. BMW također pokazuje najsuvremenija tehnološka dostignuća za budućnost osobne mobilnosti u kojoj će elektrifikacija pogonskog sklopa, sveobuhvatna digitalizacija i drugi napretci na području automatizirane vožnje odigrati osobito važnu ulogu.

Dvorana 11 na glavnom ulazu Frankfurtskog sajma pripremljena je za zajednički izložbeni prostor marki BMW, MINI i BMW Motorrad, a služi kao forum za trenutne i buduće novine raspona proizvoda. Tu će se predstaviti novi proizvodi i značajke svih marki pod sloganom "Ovo je sutra. Sada. Die Zukunft ist jetzt ". Izložbeni prostor pokriva površinu od preko 10.500 četvornih metara i ima krug oko njega koji je oko 150 metara dug. To će od 14. do 24. rujna 2017. omogućiti posjetiteljima Frankfurtskog sajma automobila da iskuse i nove modele u akciji.

BMW Concept serije 8 i BMW serije 7 izdanje 40 Jahre svjedoče o proširenoj prisutnosti BMW-a u luksuznom segmentu. Ostali aspekti zadovoljstva u vožnji prikazani na Frankfurtskom sajmu 2017. godine su BMW Concept Z4, novi BMW serije 6 Gran Turismo i novi BMW X3, uključujući uzbudljivu zabavu na otvorenom, eleganciju i dugotrajnu udobnost, a da ne spominjemo mnogostrani sportski duh. Tehnološko znanje i iskustvo iskorišteno od natjecanja u motor sportu tradicionalna je komponenta DNK-a BMW marke, a s njima novi BMW M8 GTE ima idealne predispozicije za utrke izdržljivosti. Novi BMW M5 (kombinirana potrošnja goriva: 10,5 l/100 km [26,9 mpg imp], kombinirane emisije CO2: 241 g/km) u međuvremenu iznimno učinkovito prenosi ove gene visokih performansi od staze do ceste. Novo izdanje BMW-a i3 (kombinirana potrošnja goriva: 0,0 l/100 km, kombinirana potrošnja električne energije: 13,6 - 13,1 kWh/100 km, kombinirane emisije CO2 iz benzina: 0 g/km), koje debitira na Frankfurtskom sajmu automobila 2017. godine zajedno s novim BMW-om i3s s još više sportskog duha (kombinirana potrošnja goriva: 0,0 l/100 km, kombinirana potrošnja električne energije: 14,3 kWh/100 km, kombinirane emisije CO2 iz benzina: 0 g/km) ilustrira koliko blisko tvrtka povezuje zadovoljstvo u vožnji s ekološkom i energetskom održivošću. 

BMW Motorrad također stavlja naglasak na intenzivno emocionalne i održive strane mobilnosti u Frankfurtu. BMW Motorrad Concept Link, koji se hvali posve električnim pogonskim sustavom i najsuvremenijom tehnologijom povezivanja, pridružuje se brojnim drugim pionirskim idejama za urbanu mobilnost u svijetu budućnosti.

Dinamizam, luksuz, privlačnost: BMW Concept serije 8.


BMW Concept serije 8 omogućava posjetiteljima sajma automobila IAA 2017. godine djelić novog modela iz marke zbog lansiranja u 2018. godini: BMW serije 8 Coupe. Studija je epitom dinamizma, luksuza i ekskluzivnosti - suštinske kvalitete suvremenog BMW kupea. Kako predsjednik Upravnog odbora BMW-a Harald Krüger objašnjava: "Predstojeći BMW serije 8 Coupe pokazat će da oštra dinamika i moderni luksuz mogu ići ruku pod ruku. To će biti sljedeći model proširenja ponude luksuznih automobila i podići će mjerilo za kupeé u segmentu."

BMW Concept serije 8 otkriva mnogo onoga što dolazi. Klasične značajke dizajna kombiniraju se s novim idejama dizajna. Oštre linije koje označavaju jasne površine i snažno oblikovani volumeni automobila čine snažan proglas beskompromisne sportske sposobnosti. Silueta BMW-a Concept serije 8 sastoji se od dugačkog poklopca motora, fluidne linije krova i upečatljivog smjera uzdizanja stražnjeg kraja. Stil unutrašnjosti i izbor materijala odražavaju svrhovito međusobno djelovanje dinamizma i luksuza. Linije u području kokpita gravitiraju prema naprijed, ojačavajući fokus na zadatak vožnje. Merino koža, izbrušena niska poluga mjenjača i iDrive kontroler od Swarovski stakla sa zatamnjenim kvarcnim izgledom daju unutrašnjosti ekskluzivno ozračje.

Novi pogled na roadster: BMW Concept Z4.


BMW Concept Z4 će biti predstavljen na sajmu automobila IAA Cars 2017.godine  kao izjava o neograničenom zadovoljstvu u vožnji. Ova studija dizajna isto tako nudi pogled na serijsku verziju automobila koji će biti otkriven tijekom iduće godine. Kraći poklopac motora i oštri prevjesi osiguravaju da vozač sjedi bliže sredini automobila u usporedbi s prethodnim BMW-ovim roadsterima. Površine i oblici BMW-a Concept Z4 stvaraju moderan i emocionalno privlačan dojam. Veliki otvori za zrak (Air Breathers) sa stražnje strane prednjih kotača djeluju kao izvori izuzetno modeliranih površina, izgledaju kao da ih oblikuje strujanje zraka dok izlazi iz otvora. Prednji kraj podsjeća na klasične modele roadstera tvrtke BMW. Stil BMW-ove maske podsjeća na model BMW 328 Mille Miglia. Njegov široki obris i nisko pozicioniranje uvelike utječu na osjećaj živopisnosti u kalupu BMW-a Z8. Kao novina za BMW, Concept Z4 pruža vertikalno tumačenje izgleda prednjeg svjetla u obliku četiri oka, s dva izvora svjetlosti postavljena jedan na drugi na svakoj strani. Poklopac motora kruži preko kotača, stvarajući intrigantan i praktički bešavni pomak preko prednjeg kraja kao cjeline.

Fluidni prijelaz između vanjštine i unutrašnjosti jasno je vidljiv i iz dizajna i sheme boja BMW-a Concept Z4. Velik dio interijera usvaja boju karoserije automobila, sa samo vozačevim kokpitom koji se ističe u potpuno crnom završnoj obradi koji pojačava fokus na iskustvo vožnje.

Izgled, udobnost na dugim putovanjima i praktičnost: novi BMW serije 6 Gran Turismo. Novi BMW serije 6 Gran Turismo poslužuje senzacionalnu kombinaciju privlačnog kupe stila, luksuzne udobnosti na dugim putovanjima i fleksibilne praktičnosti. Sustavna evolucija ovog formata karoserije osobito je vidljiva u sportskoj eleganciji novog modela luksuzne klase i vrhunske dinamike. Unutra, raspored kokpita usmjeren prema vozaču velikodušnu je veličine, s podignutim položajem za sjedenje. Stražnji odjeljak sastoji se od tri sjedala pune veličine, dok se kapacitet prtljažnika može povećati sa 610 na najviše 1.800 litara. 

Inteligentna pero-laka izrada dovela je do prosječne uštede od 150 kilograma u odnosu na odlazni model. Zajedno sa značajnim poboljšanjem aerodinamičnih svojstava automobila, povećanjem snage i vrhunskom učinkovitosti motora, to osigurava i izvedbu s još više sportskog duha i smanjenu potrošnju goriva.

Najinovativniji SAV srednje veličine: novi BMW X3.

Novi BMW X3 namjerava napisati sljedeće poglavlje u priči o uspjehu ovog SAV-a srednje veličine (Sports Activity Vehicle - Vozilo za sportske aktivnosti) s još upečatljivijim, dinamičnim dizajnom, snažnim, ali učinkovitim pogonskim sustavima i luksuznim dodacima. Treća generacija BMW-a X3 slijedi tragove guma svojih prethodnika kombinirajući čvrsti off-road izgled sa sportskom prisutnošću. Razine udobnosti mogu se dodatno poboljšati mnoštvom novih opcija kao što su automatska kontrola klime u tri zone, paket Ambient Air, aktivno provjetravanje sjedala i panoramski stakleni krov.

Povećana učinkovitost motora pogoduje sportskom duhu i smanjenoj potrošnji goriva novog SAV-a, kao i inteligentni lagani dizajn koji je smanjio težinu automobila za čak 55 kilograma u usporedbi s prethodnim modelom. Novi BMW X3 također ima klasičnu aerodinamiku s koeficijentom otpora (Cd) od 0,29.

Još više zadovoljstva u vožnji i nula CO2: novi BMW i3 i novi BMW i3s.

Najprodavaniji svjetski električni automobil u premium kompaktnom segmentu sada dolazi s osvježavajućim dodacima dizajna, vrhunskim značajkama opreme i novim digitalnim uslugama kako bi vožnja bez lokalnih emisija bila još ugodnija. A BMW-u i3 sada je pridružena druga varijanta modela. S većom maksimalnom snagom, tehnologijom šasije specifične za model, značajno dinamičnijim voznim svojstvima i značajkama dizajna, novi BMW i3s izvlači sportsku stranu električne mobilnosti više nego ikad.

Okretne karakteristike rukovanja oba modela još se poboljšavaju optimiziranim nadzorom dinamičke stabilnosti (DSC - Dynamic Stability Control). Ostale nove značajke u BMW-u i3 i BMW-u i3s uključuju uslugu informiranja o parkiranju na ulici (On-Street Parking Information), jedinstvenu uslugu BMW Digital Charging i BMW Connected osobnog mobilnog asistenta.

Sada s opcijom M xDrive: novi BMW M5.

Najnovija generacija BMW-a M5 (kombinirana potrošnja goriva: 10,5 l/100 km [26,9 mpg imp], kombinirane emisije CO2: 241 g/km, privremeni podaci) prvi put dodaje inteligentni pogon na sva četiri kotača M xDrive poznatom M pogonskom sklopu i šasiji. Ovaj razvoj odvodi limuzinu visokih performansi u nove dinamične dimenzije i nadopunjuje ga dodatnom svakodnevnom uporabljivošću u svim uvjetima vožnje. Elektronički upravljiva, potpuno varijabilna raspodjela snage između prednje i stražnje osovine povezana je s aktivnim M diferencijalom, koji također funkcionira potpuno promjenjivo i osigurava efekt zaključavanja između 0 i 100 posto na stražnjoj osovini. Rezultat: snaga koju proizvodi turbo motor V8 od 441 kW/600 KS s tehnologijom M TwinPower Turbo isporučuje se na putu do veličanstvenog učinka. Novi BMW M5 ubrzava od 0 do 100 km/h (62 mph) za 3,4 sekunde.

Posebne značajke dizajna novog modela BMW-a M5 uključuju krov od plastike ojačane ugljičnim vlaknima (CFRP). Težina smanjena integracijom CFRP krova i ostalih komponenti (npr. ispušni sustav) pomažu osigurati da je novi pogon na sve kotače BMW M5 s M xDrive lakši od modela koji zamjenjuje.

Na putu do Le Mansa: novi BMW M8 GTE.

BMW Motorsport koristi sajam automobila IAA Cars 2017. godine kako bi predstavili svojeg novog vodećeg natjecatelja za međunarodne GT utrke: BMW M8 GTE. Novi trkaći automobil će biti dio natjecanja, uključujući i FIA World Endurance Championship tijekom naredne sezone a zatim imati svoj debi u utrkama izdržljivosti uoči tržišnog lansiranja novog BMWa serije 8 Coupe. Među utrkama na rasporedu automobila je i legendarna utrka 24 sata u Le Mansu.

V8 motor s BMW TwinPower Turbo tehnologijom, koji je ograničen propisima na obujam od 4,0 litara, izveden je iz serije proizvedene jedinice i ima nazivnu baznu snagu veću od 500 KS, ovisno o klasifikaciji. Inteligentni lagani dizajn spušta težinu novog BMW M8 GTE-a na oko 1.220 kilograma.

Luksuz s tradicijom i stilom: BMW serije 7 izdanje 40 Jahre.

Nezaobilazna kombinacija luksuza, zadovoljstva u vožnji i inovacija odredila je karakter BMW modela serije 7 za četiri desetljeća. Uz BMW serije 7 izdanje 40 Jahre, ova kolekcija vrlina puna tradicije se izražava na posebno koncentriran način. Posebno izdanje modela koristi ekskluzivne značajke dizajna kako bi se naglasila impozantna elegancija i progresivni stil ove luksuzne limuzine.

Modeli BMW-a serije 7 izdanja 40 Jahre proizvode se u ograničenoj količini od 200 primjeraka i prilagođeni su individualnim specifikacijama kupaca u tvornici Dingolfing tvrtke BMW. BMW Individual posebne boje karoserije koje privlače poglede u varijantama Frozen Silver metalik i Petrol Mica metalik daju vanjštini automobila privlačan izgled. I među ključnim doprinosima ekskluzivnom ambijentu unutar automobila je BMW Individual letvica potpuno od Merino fino zrnate kože u kombinaciji boja Smoke White/Cohiba ili Smoke White/Black.

Neprestani napredak na putu do automatske vožnje.

Sve veća automatizacija u vožnji igra središnju ulogu u velikim promjenama koje se odvijaju u osobnoj mobilnosti. BMW grupa se zalaže za proširenje svoje stručnosti u području automatizirane/autonomne vožnje. U ovom slučaju, tvrtka se može pozvati na svoje dugogodišnje iskustvo i dobro osmišljen fond znanja, kao i stručnost jakih partnera.

Udio tvrtke u HERE, globalno vodećem pružatelju tehnologije u području navigacijskih podataka, omogućuje razvoj izuzetno preciznih materijala karata. Suradnja s tvrtkama Intel i Mobileye stvara digitalni ekosustav za razvoj visokokvalitetnih, sigurnih i osiguranih automatiziranih funkcija vožnje, koje će, između ostalog, biti usmjerene u serijski razvoj BMW iNexta. Na kampusu Unterschleißheim, novom razvojnom centru BMW grupe za automatsku vožnju, tvrtka sada udružuje svu svoju stručnost u području povezanosti vozila i automatske vožnje. Drugdje, flota od 40 vozila BMW-a serije 7 prilagođena je da služi kao testna vozila u visoko i potpuno automatiziranim probnim vožnjama.

Urbana mobilnost, ponovno promišljena: BMW Motorrad Concept Link.

BMW Motorrad predstavlja dizajnersku studiju za novi segment vozila na Frankfurtskom sajmu, kao i budućnost vizije urbane mobilnosti na dva kotača. BMW Motorrad Concept Link generira nula lokalnih emisija, sportski je i okretan te nudi inovativnu funkcionalnost i digitalnu povezanost. Ovo konceptno vozilo povezuje digitalne i analogne svjetove i služi kao sredstvo za transport i komunikacijski uređaj.

Tagovi: BMW IAA

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO