26.04.19 u 09:50

POTVRĐENO VEĆINSKO VLASNIŠTVO

MHP objavio uslove kupovine većinskog paketa akcija Perutnine Ptuj

MHP SE (LSE: MHPC), vodeća međunarodna poljoprivredno-industrijska grupacija, potvrdila je da je postignut konačni dogovor oko cijene u iznosu 22,34 eura po akciji kompanije Perutnine Ptuj, vodećeg proizvođača pilećeg mesa i mesnih prerađevina, sa sjedištem u Sloveniji.

Preuzimanje je okončano u februaru/veljači 2019. pod uslovom finalne potvrde revizije finansijskih izvještaja za 2018. godinu. MHP je sada završio i taj proces i danas su potvrdili vlasništvo nad 90.69% Perutnine Ptuj.

Kompanija MHP će pokrenuti kompletnu procjenu proizvodnih pogona Perutnine Ptuj, nakon čega će detaljan plan modernizacije predstaviti na sastancima najvišeg rukovodstva obje kompanije sa poslovnom javnosti u Sloveniji i Londonu tokom godine.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO