16.12.19 u 20:49

STVARNO?

Ljubav i brak, nažalost, nisu baš povezani

Rezultati nedavnog istraživanja pokazuju da je sigurnost ta koja nas vodi pri izboru partnera s kojim stupamo u brak.

Brak dolazi kao posljedica ljubavi... barem nas tako uče stariji, filmovi, knjige... no što ako je sve to jedna velika laž? Izgleda da jest, jer rezultati nedavnog istraživanja pokazuju da je sigurnost ta koja nas vodi pri izboru partnera s kojim stupamo u brak.

Naime, istraživanje je obuhvatilo pet hiljada parova starosti između 25 i 65 godina. Vjerovali ili ne, samo 18 posto njih je reklo da je ljubav bila presudan parametar zbog kojeg su stupili u brak.

Čak 40,7 posto njih je odgovorilo - sigurnost!
Zatim, 33 posto žena je izjavilo da želi vjernog partnera, 26 posto nekoga tko će brinuti o njima, 28 posto kaže da im je važan sadržajan ljubavni život.

Inače, društveno iskustvo pokazuje da su žene tisućama godina unatrag također birale muškarce za koje su znale da će biti sigurni partneri i očevi njihove djece.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO