17.06.19 u 00:16

OBRATITE PAŽNJU

Ljeto je idealno za ljubavne “egzibicije na otvorenom”, ali mogu li one naškoditi zdravlju?

Jedna od najčešćih ljubavnih fantazija jeste vođenje ljubavi na plaži.


Ljeto je vrijeme kada strasti naviru i zato mnogi parovi često ne mogu da se suzdrže i zbog toga ni ne razmišljaju da bi ljetna avantura mogla da im ugrozi zdravlje.

Sva javna kupališta su prosto puna bakterija, bilo da se radi o moru, jezeru, rijeci ili bazenima. Mogu se dobiti razne infekcije samo ako sjednete na ivicu bazena ili legnete na plažu kojim prođe više hiljada ljudi u sezoni, posebno ako se pravilno ne dezinfikuje i ne čisti. Želite li da ljeto provedete tako što čete se liječiti od naprimer infkcije kože?

Ukoliko se odlučite da to uradite u vodi, treba da znate da je trenje mnogo veće nego inače. Voda uklanja “prirodni lubrikant“ i zbog toga seks može biti bolan za oba partnera, a može doći i do mikro povreda koj vode infekciji, bez obzira u kakvoj ste vodi.

Prezervativi i voda veoma loše funkcionišu zajedno, bez obzira na to što mnogi proizvođači tvrde da je njihov proizvod otporan na vodu. U ovakvim okolnostima prezervativi nisu potpuno djelotvorni, pa samim tim svoje zdravlje izlažete riziku. Ukoliko ste u bazenu, treba da znate da naučnici tvrde da hlor itekako oštećuje prezervativ.

Pješčane plaže zaista mogu djelovati veoma romantično, ali to je uglavno samo na filmu tako. Zrnca pijeska se uvlače svuda, pa ako to želite da spriječite morate se pripremiti i staviti nešto ispod vas, ali i tada ćete primijetiti da nije baš udobno. Osim nezgodnog pijeska, postoji mogućnost da budete „uhvaćeni da djelu“, a ako bi to bili organi reda, postalo bi još nezgodnije. Osim toga, razmislite ko je sve hodao tim pijeskom i šta se sve još našlo među tim zrncima i pomislite kakve biste sve infekcije mogli dobiti.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO