25.10.16 u 22:46

GRANIČNA POLICIJA BIH

Lišeni slobode po potragama

Službenici Jedinice granične policije (JGP) Bijeljina u četvrtak su lišili slobode S. K. (1984.), državljanina Bosne i Hercegovine.

Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud Derventa zbog krivičnih djela „neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „prikrivanje“. Osoba je kontrolirana prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. S. K. je predat službenicima Sudske policije Bijeljina.


Istog dana službenici JGP Zvornik prilikom izlaska iz BiH na MGP Karakaj lišili su slobode A.L. (1989.). Potraživao ju je Općinski sud Sarajevo zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanka BiH bit će predata nadležnom organu, saopćeno je iz Granične policije BiH.


Službenici Jedinice granične policije Doljani u četvrtak su privremeno oduzeli dva dokumenta Mađarske, falsificiranu ličnu kartu i putnu ispravu koju potražuje Interpol.


Dokumente je na uvid dao B.F. (1948.), državljanin Mađarske, prilikom graničnih provjera na MGP Bijača. O događaju je obaviješten tužilac Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, prema čijem nalogu osoba je prekršajno procesuirana u skladu sa Zakonom o strancima. B.F. nije dozvoljen ulazak u BiH, navodi se u saopćenju.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO