03.05.20 u 19:57

JAKO NEZGODNO

Letovi avionom sljedećih pet godina bit će živa muka

Još pet godina nema normalizacije putničkog zračnog prijevoza.

Dok se bliži trenutak kada će putnički avioni ponovo poleteti, jasno je da će posljedice pandemije korona virusa u sektoru avio -prometa još dugo biti prisutne.

Čak i kada preventivne mejre uvedene uslijed pandemije uglavnom postanu prošlost, neke će ipak ostati na snazi, pa će putnici na ukrcavanje u avion ubuduće možda čekati i do četiri sata, broj i kapacitet letova će biti manji, a samim tim, avionske karte će biti znatno skuplje.

Treba očekivati da će se još dugo prije poletanja provjeravati zdravstveno stanje svakog putnika, a svi će morati nositi zaštitne maske.

Prema pisanju britanskog "Suna", stručnjaci su prilično pesimistični i upozoravaju da bi ovakve ekstremne mjere mogle trajati čak pet godina.

NIskotarifni prijevoznik Wizz Air od 1. maja ponovno leti, no putnici moraju obavezno pokriti usta i nos maskom ili šalom i sjediti na sigurnoj udaljenosti od ostalih putnika.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO