19.12.19 u 09:45

SINOĆ U KONGRESU SAD

Kongres izglasao opoziv Trumpa, ali...

Postupak će se nastaviti idući mjesec suđenjem u Senatu gdje većinu imaju republikanci pa nije vjerojatno da će Trump na kraju biti opozvan.

Istorijsko glasanje provedeno je nakon cjelodnevne rasprave u kojoj su demokrati predsjednika nazvali prijetnjom američkoj demokraciji, a republikanci postupak partijskim pučem, ističući da je Poncije Pilat osigurao Isusu više prava nego zastupnički dom predsjedniku.

Zastupnički dom u kojem većinu imaju demokrati je sa 230 glasova za i 197 protiv izglasao prvu tačku optužbe koja se odnosi na zloupotrebu položaja zbog zahtjeva Ukrajini da 'iskopa' prljavštinu o njegovom političkom suparniku Joeu Bidenu uvjetovanjem vojne pomoći. Za optužbu o ometanju istrage Kongresa glasalo je 229 zastupnika a 198 ih je bilo protiv.

Nakon što je zastupnički dom potvrdio te optužbe postupak će se nastaviti idući mjesec suđenjem u Senatu gdje većinu imaju republikanci pa nije vjerojatno da će Trump na kraju biti opozvan. Za opoziv predsjednika potrebna je dvotrećinska većina u Senatu koji broji sto članova.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO