30.05.20 u 12:42

NA POSAO

Kako postati najbolja verzija sebe

Ovisnost okupira čovjeka te je on nesposoban razmišljati o bilo čemu drugom osim o objektu svoje ovisnosti.

Želite prestati pušiti ili činiti nešto drugo što loše utječe na vaš život, a ne znate kako? Svjesni ste da je loše, ne osjećate se dobro nakon toga, ali preslabi ste stati lošoj navici na kraj? Niste u manjini.

Na sreću, postoji način kako to učiniti i vrlo je jednostavan.

- Zamijenite lošu naviku dobrom. Ako je riječ o cigaretama, kada osjetite potrebu da pušite, žvaćite žvakaću gumu. Stvorite naviku žvakanja žvakaće.
- Recite ljudima oko sebe što radite. Dat će vam podršku, a i vi ćete osjećati obvezu da uspijete u svom naumu.
- Vodite dnevnik- zapisujte iz dana u dan kako vam idee, jeste li posustali ili ste se uspjeli oduprijeti lošoj navici. Stručnjaci kažu da treba 66 dana za odvikavanje od loše i usvajanje dobre navike. Za svakiuspjeh na tom putu nagradite se.

Treba naglasiti kako postoji razlika između loše navike i ovisnosti. Ovisnost utječe na odnose i posao pojedinca, dok loša navika sama po sebi nema toliku moć. Ovisnost okupira čovjeka te je on nesposoban razmišljati o bilo čemu drugom osim o objektu svoje ovisnosti.

I za kraj, no nikako manje važno, nemojte biti prestrogi prema sebi. Kada posustanete, a događat će se, jednostavno počnite iz početka. Svaki dan se računa i svaka dobra namjera se računa. Samo ustrajte.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO