01.08.16 u 09:31

Kako jutarnji seks djeluje na zdravlje

Svi mi imamo neko svoje omiljeno vrijeme za seks, ali ako uz to želite paziti i na zdravlje, toplo preporučujemo ranije ustajanje i ...!

Jutarnji seks nije za svakoga, jer dobar dio ljudi nije ujutro raspoložen za takve egzibicije, ali kad se pogledaju sve koristi za zdravlje koje se na taj način mogu dobiti, možda je vrijeme da razmislite o ranijem buđenju ..


Naime, pokazalo se da su osobe koje se seksaju odmah nakon buđenja sretnije i zdravije, a uz to su i dobre volje cijelog dana - jutanja doza oksitocina držat će vam raspoloženje cijelog dana, a bit ćete i bliskiji s partnerom. Vrijedi znati i da jutarnji seks jača imunitet i poboljšava kvalitetu noktiju, kose i kože, pa ni utjecaj na izgled ne smijemo zanemariti. 


Stručnjaci tvrde da jutarnji seks diže imunitet već nakon jednog dana, podižući razine antitijela potrebnih za zaštitu od infekcija, a rastom razine estrogena dobit ćete poboljšani tonus i teksturu kože, kao i čvršću kosu.


Ako to uspijete raditi tri puta sedmično, srezat ćete rizik od moždanog ili srčanog udara na polovinu, a muškarci još i rizik od razvoja raka prostate, pa i to morate uzeti u obzir ...


Sve u svemu, nije loša ideja probuditi se petnaestak minuta ranije i priviti se partneru ...

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO