10.03.20 u 10:06

SAVJETI

Kako čistiti kuću od mogućnosti zaraze

Dezinfekcijske maramice i papirnati ručnici su bolja opcija jer njihovom upotrebom nećete širiti klice kao što to može biti slučaj kod ponovne upotrebe krpa.

Uključivanje nekih jednostavnih promjena u vašu redovnu rutinu čišćenja može vam pomoći da eliminirate klice koje ulaze u vaš dom.

Koristite sredstva za čišćenje koje će ubiti viruse, a savjetuje se upotreba sredstava za čišćenje koja sadrže hlor, vodikov peroksid, deterdžente (sapun), jodoforme (antiseptici na bazi joda) ili alkohole.

Također, koristite dezinfekcijska sredstva prema uputama na pakiranju: brzo raspršivanje i brisanje nije dovoljno za dezinfekciju.

Općenito, trebate nanijeti dovoljno dezinficirajuće otopine koja treba neko vrijeme odstajati na površini. (To vrijeme trajanja uvijek je naznačeno na naljepnici)

Razmislite i o korištenju proizvoda za jednokratnu upotrebu. Dezinfekcijske maramice i papirnati ručnici su bolja opcija jer njihovom upotrebom nećete širiti klice kao što to može biti slučaj kod ponovne upotrebe krpa.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO