26.02.20 u 12:48

UPS!

Kako društvo lijepe žene utiče na muški mozak?

Iako smo ovo svi naslućivali sada je i naučno potvrđeno. Naime, čak i vrapci na granama znaju da muškarci pomalo odlijepe u društvu zgodnih djevojaka, da im se zaveže jezik ili da lupetaju gluposti


Šta sve naučnici neće dokazati?


Sada je konačno i naučno dokazano da društvo lijepe žene zaista loše utiče na muški mozak. Muškarci koji provedu nekoliko minuta u društvu atraktivne djevojke prolaze znatno lošije na testovima.


Naučnici Univerziteta Radboud iz Nizozemske ovo objašnjavaju činjenicom da muškarci koriste veći dio funkcija mozga pokušavajući da impresioniraju žene, pa im premalo logičkih kapaciteta ostaje za druge zadatke.


A, šta je sa ženama?


Nasuprot ovome žene se ne daju lako zbuniti. Bez obzira na to da li pričaju sa zgodnim tipom njihove sposobnosti su identične.


“Kad muškarac upozna lijepu ženu, on postaje reproduktivno fokusiran. Ali i žene na muškarcima traže znakove drugih atributa, poput bogatstva, mladosti i dobrote. To ipak ne utiče na njihove sposobnosti”, rekao je dr. Fieldman a prenosi Eros.ba.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO