31.08.20 u 11:32

SAVJETI

Kako do sretnijeg odnosa s partnerom?

Najvažnije u svakoj vezi je biti sretan i zadovoljan. Kada su partneri kompatibilni i međusobno se razumiju tada odnos s vremenom postaje jači. Za sretan i zdrav odnos treba uložiti određene napore.


 Ako mislite da vašoj vezi treba nešto više da bude zdravija i sretnija, na tome možete zajednički poraditi.


1# Slušajte partnera


Sami želimo da nas se pažljivo sluša pa i naš partner u tom slučaju nije iznimka. Slušajte ga tokom razgovora jer će se vaš partner u tom slučaju osjećati dobro i samouvjereno.


2# Budite direktni


Kada nešto želite, recite to naglas. Nemojte pretpostavljati da vam partner čita misli. Manipulacija u tom slučaju može biti štetna za odnos i samo pogoršati stanje.


3# Zajedno istražujte


Budite otvoreni prema isprobavanju novih stvari zajedno s partnerom. Biti će zabavno i zajedno ćete steći razna iskustva koja će vas više povezati.


4# Budite zahvalni


Uvijek izražavajte zahvalnost partneru. Reći hvala nije teško, a znači puno.


5# Budite privrženi


Pokažite partneru naklonost. Pokažite mu ljubav i budite iskreni kada je riječ o osjećajima.


6# Sve treba biti uzajamno


Naravno, ako partneru pružate sve navedeno zaslužujete isto zauzvrat. Ovim vrijednostima treba težiti uvijek, bez obzira koliko dugo ste u vezi.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO