26.05.20 u 17:38

BROJKE

Kada treba promijeniti pidžamu?

Ako pidžama ili majica ima mrlju, treba je oprati što prije, nakon čega je ne biste odmah trebali staviti na sebe.

Američki institut za čišćenje (ACI) donio je preporuke o tome kako često bi se trebala mijenjati odjeća u kojoj se spava, osobito sada za vrijeme pandemije, kada ljudi više vremena provode kod kuće i duže borave u pidžamama.

Prema Američkom istitutu za čišćenje pidžamu je najbolje oprati nakon tri do četiri nošenja. Ako se tuširate prije oblačenja pidžame, možete ju nositi koji put više prije pranja. Isto se odnosi i na majice u kojima spavate.

Naravno, postoje iznimke.

Ako pidžama ili majica ima mrlju, treba je oprati što prije, nakon čega je ne biste odmah trebali staviti na sebe. Bijelu odjeću najbolje bi bilo izbjegavati jer se lakše zaprlja.

S dolaskom toplijeg vremena, više se i znojimo, pa je samim time češće potrebno prati odjeću koju nosimo. Ako vježbate jogu ili radite nešto u kući, presvucite se u čistu i udobnu odjeću.

Plahte se preporučuje prati jednom tjedno. Nema smisla redovito mijenjati pidžame ako ne mijenjate plahte.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO