20.12.19 u 10:00

ZNATE LI?

Kada smo najprivlačniji?

Kada je u pitanju izgled, teško je generalizirati jer svi imamo različit ukus i potpuno drukčije stvari izazvat će u nama osjećaj žudnje prema drugoj osobi.

Ljepota je u oku promatrača (to ste vjerojatno čuli već mali milijun puta), a ista se stvar može reći i za privlačnost.

Naime, kada je u pitanju izgled, teško je generalizirati jer svi imamo različit ukus i potpuno drukčije stvari izazvat će u nama osjećaj žudnje prema drugoj osobi

Ne čudi, stoga, da su se mnogi istraživači odlučili pozabaviti temom privlačnosti i ustanoviti u kojim su to godinama života žene i muškarci najprivlačniji.

Prema istraživanju Elizabeth Bruch, profesorice sociologije na Sveučilištu u Michiganu, muškarci su u očima žena u prosjeku najprivlačniji oko 50. godine života.

Točnije, razdoblje njihove najveće privlačnosti počinje s 40. godinom života i vrhunac doživljava u 50. godini.

No, prema mišljenju muškaraca) razdoblje najveće ženske privlačnosti počinje nakon 18. godine života i s godinama samo - pada.

Podaci iz jedne druge studije potvrdili su da muškarci većinom privlačnost poistovjećuju s mladošću i smatraju da su pripadnice ljepšeg spola u prosjeku najprivlačnije u 23. godini života.

Diskriminirajuće, nije li?

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO