01.11.19 u 10:49

USPJEH KOMPANIJE ARGETA BIH

Još jedna potvrda vrhunske kvalitete

Kompanija Argeta BiH je u ovoj godini proizvela 6.000 t gotovih proizvoda koji su plasirani na tržište, a time su i dodatno učvrstili svoju poziciju regionalnog lidera po prodaji u kategoriji pašteta. Na ovaj rezultat, kao i na kvalitet gotovih proizvoda, 118 radnika ove kompanije u BiH su izuzetno ponosni, a njihov kvalitetan rad je dobio još jednu potvrdu i to iz EU.

Potvrdu napora i uspjeha uposlenika kompanije Argeta BiH okrunila je dozvola za izvoz njihovih mesnih proizvoda u zemlje Evropske unije.

Prvi izvoz mesnih okusa u zemlje EU očekuje se početkom novembra. Pored zemalja u koje trenutno plasiraju svoje proizvode (Srbija, Makedonija, Crna gora, Albanija) Izvozit će se i u Sloveniju, Hrvatsku, Austriju, Francusku, Holandiju, Belgiju, Luksemburg, Irsku i Veliku Brtianiju. Ukupno 13 izvoznih tržišta.

Posebna je to pohvala i za uzgajivače peradi u BiH jer Argeta BiH u proizvodnji koristi sirovine domaćih proizvođača. Povećanje obima proizvodnje znači otvaranje novih radnih mjesta za sve u lancu, od dobavljača sirovina do prozvodnje.

Pored mesnih pašteta od mesa peradi u 2019. godini Argeta je u svojoj fabrici u Hadžićima započela i sa proizvodnjom ribljih okusa, njih ukupno 5, kojima se, pored tržišta Bosne i Hercegovine, snabdijevaju tržišta regije i EU.

Konstantna ulaganja u proizvodne procese i ljude su urodili plodom. Proizvodni proces u tvornici u Hadžićima je najmoderniji i visokotehnološki, sve je strogo kontrolisano prateći vrhunske standarde, od ulaza sirovine do momenta zatvaranja pakovanja i skladištenja. Na ovo su u Argeti BiH posebno ponosni.

Kada se sve ovo ima na umu onda i ne čudi činjenica da se svake sekunde negdje u svijetu proda 4,4 paštete Argeta.

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Komentarisanje na ovu vijest nije dozvoljeno !

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO