08.12.14 u 14:00

BENDOVI U BIH

"Jester's Play", Mostar

Nastavljamo sa praksom predstavljanja bendova u našoj zemlji. Danas vam donosimo razgovor sa perspektivnim bendom koji nam dolazi iz Mostara. Predstavljamo vam "Jester's Play".

Sutra.ba:   Kada je bend nastao? Jester's Play: Jester's Play su osnovali Haris Karahodžić i moja malenkost Mak Žujo 2010 godine u Mostaru. Ubrzo nam se priključuju Admir Husić Hus te najmlađi i najslađi jester Faris Jelovac. Naš prvi album ''Sapere aude'' snimljen je u Nlo studio-u u Zagrebu kod producenta Srđana Sekulovića Skansija 2014 godine. Sutra.ba:  Koliko ima članova?

Jester's Play: Bend čine četiri jester-a: Hara na gitari, Hus na bas gitari i klaviru, Faris na bubnjevima i ja kao vokal i kantautor. Sutra.ba: Koji pravac svirate?

Jester's Play: Iako ne volimo ograničenja u bilo kom vidu umjetnosti, pogotovo ne u muzici, okarakterisani smo kao ''indie rock'' bend od strane našeg producenta. Sutra.ba:  Ko su vam uzori?

Jester's Play:   Ima ih zaista mnogo, a s obzirom da svaki jester ima svog uzora,bilo bi zaista glupo nabrajati svakog pojedinačno. U svakom slučaju bend ima najviše uzora u izvodjačima koji su pripadali zapadnoj ''progressive'' rock sceni s kraja 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća. Sutra.ba:  Gdje ste do sad nastupali i koji nastup možete izdvojiti?

Jester's Play: Prije nego što nam se Fare priključio, nastupali smo kao ''cover'' bend, svirajući nama neke drage rock klasike. Svi nastupi bili su vezani za Mostar,a svakako nama najdraži je onaj prvi u muzičkom centru Pavarotti. Sutra.ba:  Neka interesantna situacija sa svirki ili proba ?

Jester's Play: Iskustvo vezano za rad u studiju nama predstavlja najzanimljivije momente u dosadašnjem postojanju i djelovanju. Rado ih se sjećamo i jedva čekamo nova snimanja. Sutra.ba:  Kakvi su planovi benda?  

Jester's Play: 2 015 godina rezervisana je za promociju našeg debi albuma, te snimanje spotova za četiri pjesme. Nastojat ćemo što više svirati nebi li izašli izvan granica BIH sa našom muzikom što nam je primarni cilj kao i snimanje novog albuma. Sutra.ba:  Koliko je jaka trenutna scena i koliko je živ rock u našoj zemlji? Jester's Play: U BIH svaki dan je rock 'n' roll. Kakva država,takva i scena, odraz stanja u kojem živimo. Najveću krivicu snose mediji koji umjesto podrške, ignoriraju kreativne ljude i njihov rad. Nažalost sve se svodi na dobru volju pojedinca, što od strane ljudi u medijima, te raje koja želi čuti nešto novo, do autora izvođača koji nastoje živjeti svoje snove. Sutra.ba:  Poruka ostalim mladim ljudima koji planiraju početi sa karijerom muzičara?

Jester's Play: DARE TO KNOW... peace

KOMENTARI NA ČLANAK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina SUTRA.BA. Online magazin SUTRA.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SUTRA.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

    Najčitanije:

  • 24 Sata
  • 7 Dana
  • 30 Dana

PROMO